Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Elsősegélynyújtás Hírek Elsősegélynyújtás Világnapja - Rijekában ünnepelt a Pest Megyei Szervezet


Elsősegélynyújtás Világnapja - Rijekában ünnepelt a Pest Megyei Szervezet

E-mail Nyomtatás PDF

A Rijekai Vöröskereszt meghívásának eleget téve, 2009. szeptember 10.-13. között, Horvátországba, Rijekában a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete vett részt a Elsősegélynyújtás Világnapja alkalmából szervezett nemzetközi találkozón. A programon 8 nemzeti társaság (Lengyelország, Románia, Macedónia, Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország) Vöröskeresztes delegációi találkoztak, a Magyar Vöröskeresztet a Pest Megyei Szervezet képviselte.

A rendezvényre jutalmul 5 fős, önkéntes elsősegélynyújtó csapat (ők nyerték a megyei versenyt az ifjúsági kategóriában) és 5 fő munkatárs utazott.

A rendezvényre egy realisztikus bemutatót készítettünk, melyet a helyszínen mutatnak be önkénteseink, munkatársaink. A rendezvényen sor kerül tapasztalatcserére, bemutatóra, melyen prezentálják a hegyes terepen való mentést, illetve a mentőszolgálattal való együttműködést az ilyen helyzetekben, karöltve a fiatalok elsősegélynyújtó bemutatójával.

A négy napos találkozó, melynek jelmondata „Fiatalok a fiatalokért” - a következőképpen valósult meg:

Szeptember 10.

Megérkezés, a résztvevő csapatok bemutatkozása, a vendéglátók ismertették a programot

Szeptember 11.

Délelőtt Rijeka főterén 10 és 12 óra között  A „fiatalok a fiatalokért“ program keretében a résztvevők, és természetesen a házigazdák standokon mutatták be ifjúsági munkájukat.

Ifjúsági önkénteseink vércukor- és vérnyomásméréssel készültek, majd (az egészségnevelés, VK, és elsősegély témában összeállított) horvát nyelvű TOTO-kat töltettünk  ki az érdeklődőkkel – a helyes megfejtésekért ajándékokat adtunk.

A programra meghívást kaptak a helyi óvodások, általános iskolások és középiskolások is.

A program végeztével a helyszínen biztosítottak ebédet vendéglátóink, majd városnézés következett a Várban. Ezután a „kevert” csoportoknak a helyi Klub 25 vezetői egész délutános „Rijeka-Rally”-t szerveztek.

Az esti órákban tartott összejövetelen a vendégek a hazájukról tartottak egy rövid műsort vagy prezentációt – turisztikai szóróanyagokkal, ajándékokkal, jellemző népviseletben.  Ez új színfoltja volt a találkozónak, mivel az előző években a delegációknak nem volt lehetőségük bemutatni a hazájukat - ezzel a programmal kaptunk lehetőséget az egymás megismerésére.

A ceglédi lányok népviseletben táncoltak, kísérő tanárnőjük Ceglédet és iskolájukat mutatta be – méz- és „bográcsos” babgulyás kóstolóval. A műsor nagy sikert aratott és a Ceglédről készült prospektusoknak is nagyon örült mindenki.

Szeptember 12.

Az elsősegélynyújtás világnapja alkalmából találkozót szerveztek a vendéglátók a megyei véradókkal és önkéntesekkel Golubnjakba (kb. 30 km Rijekától, erdős, hegyes vidék). Pár száz véradó részvételével (tíz területi szervezettől), sport- és szórakoztató programokkal. A program során bemutatót tartottak a hegyimentők is, bemutatva a hegyes terepen való mentést, illetve a mentőszolgálattal való együttműködést ilyen helyzetben, a vendég nemzeti társaságok fiataljai elsősegély nyújtási bemutatójával karöltve. Mi sebimitációs bemutatóval készültünk, külön hangsúlyt helyezve az imitációra való felkészítésre.

Módosítás: ( 2009. december 16. szerda, 11:20 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Augusztus 2020  Szeptember
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1386
mod_vvisit_counterTegnap5740
mod_vvisit_counterA hónapban51640
mod_vvisit_counterÖsszesen5432217