Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Elsősegélynyújtás Hírek Elsősegély a benzinkútnál


Elsősegély a benzinkútnál

E-mail Nyomtatás PDF

Három benzinkútnál is elsősegély bemutatót tartottak a Vöröskereszt önkéntesei a hétvégén. Az akcióval az elsősegélynyújtás életmentő szerepére és társadalmi fontosságára hívták fel a figyelmet.

 

 

Rengeteg közúti baleset történik nap mint nap az országban, és ennek egy része sajnos halállal végződik. Az esetek több mint felében a baleset utáni pár percben áll be a halál, ami az azonnali és szakszerű elsősegélynyújtással akár megelőzhető is lenne. Erre hívta fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete október 9-én, szombaton a MOL Zrt. három töltőállomásán megrendezett elsősegély bemutatójával.

 

A budapesti és az M1, M7 autópályák melletti benzinkutaknál a Vöröskereszt képzett önkéntesei tartottak bemutatót az autósoknak és utasaiknak, akik a helyszínen ki is próbálhatták a látottakat.

„Tötltőállomásonként három helyszínt alakítottunk ki más-más programmal. Az elsőn az újraélesztést mutattuk be, a másodikon életszerű baleseti szimulációt, a harmadikon pedig kötözési és fektetési módszereket láthattak az érdeklődők. A demonstráción túl fontosnak tartottuk, hogy a résztvevők a későbbiekben hasznosítani is tudják a látottakat, így lehetőséget biztosítottunk az elsősegélynyújtás elsajátítására is.” – mondta Mikó Roland, a program koordinátora. A benzinkúthoz betérő autósok kipróbálhatták például a félautomata defibrillátort, elláthatták a sebimitátorok által előzetesen elkészített sebeket és helyrerakhatták a nyílt csonttöréseket is.

A Magyar Vöröskereszt kiemelten fontos feladatának tekinti az elsősegély-tudás átadását és széles körben való terjesztését. Az Elsősegélynyújtás Világnapja és a különféle demonstrációk mind azt a célt szolgálják, hogy az életmentés tudománya a társadalmi műveltség részévé váljon, hiszen az azonnali és szakszerű elsősegélynyújtás életet menthet!

Módosítás: ( 2010. november 02. kedd, 19:40 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Augusztus 2020  Szeptember
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1465
mod_vvisit_counterTegnap5740
mod_vvisit_counterA hónapban51719
mod_vvisit_counterÖsszesen5432296