Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények BESZ-be-épülve II.


BESZ-be-épülve II.

E-mail Nyomtatás PDF

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat…a program koordinátor szemszögéből

A BESZ idei program koordinátora Kormos Ádám, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnöke, aki a vállára vette a Szolgálat irányítását, így éjt nappallá téve áll készenlétben és ugrásra készen, hogy minden és mindenki a helyén legyen.

Vajon milyen kihívásokkal néz szembe? Beépültünk és rákérdeztünk…. Vigyor

(A képen: Kormos Ádám és a sikeres újraélesztést végző önkéntesek)

Az eddigi évekhez képest miben más idén a BESZ?

Először is fontos tudni, hogy 2007-ben kezdődött a program, idén 12 település 18 strandján vagyunk jelen, nyaranta közel 300 önkéntest foglalkoztatunk, átlagosan 3500-4000 esetet látnak el egy szezonban! Van egy rendhagyó kampány is az idei évben: a Balaton parti borászatokkal és éttermekkel együttműködve. A kampány keretein belül csatlakozott vendéglátó helyeken kihelyeztünk vöröskeresztes étlapot amin pár lépésben megtalálható az újraélesztés alap algoritmusa, mint figyelem felhívás, de szerepel rajta a 1359-es adományvonal is. A jövőre nézve célunk a strandok számát növelni!

Az eddigi évekhez képest megváltozott a szolgálat vezetési struktúrája: egy projektvezető és két szolgálatvezető koordinál. Emellett idén központosítottuk a jelentkezést, így a központi rendszer nagyban segíti az önkéntes koordinációt.  Ráadásul új telekommunikációs eszközökkel is dolgozunk a Telenor jóvoltából, amelynek következtében az elektronikus esetnapló felhasználóbaráttá vált. A feszített, alapos és szakmai munka mellett viszont nagy figyelmet szentelünk a szabadidő hasznos eltöltésére is!

A szolgálatnak mennie kell!

Mi a legnagyobb kihívás egy ilyen nagyszabású program levezénylésében?

A folyamatos harc az idővel! Gondolok arra, hogy minden eszköz mindig a helyén legyen! Van egy mondásom: A szolgálatnak mennie kell!

Hogy telik egy napod?

Feladatom, hogy a szolgálat zavartalan feltételeit megteremtsem, ezáltal nincs két egyforma napom. Mindig más és más nehézséggel találom szembe magam, ami sokszor azonnali megoldást igényel. Ezenkívül 0-24 órában elérhető vagyok az önkéntesek számára, bárminemű segítségre is van szükségük, legyen szó az ellátással kapcsolatos vagy egyéb őket érintő problémáról!

Mi volt eddig a legviccesebb esemény?

Talán az idei év egyik mosolyfakasztó eseménye az volt mikor két önkéntes egy cica megmentése érdekében rádión kijelentkezett, mert úgy gondolták, míg le nem szedik a macskát a fáról nem tudják folytatni a szolgálatot.

Az első turnus ideje alatt (5. napon), Balatonmáriafürdőn történt újraélesztésnek nagy sikere volt a médiában. Ezt hogy élték meg és dolgozták fel az önkéntesek (újraélesztők és a régió többi önkéntese)?

A szolgálat 10 éves fennállása alatt ez az 5. alkalom, hogy önkénteseink sikeres újraélesztést hajtottak végre. Az önkéntesek úgy számoltak be, hogy az ellátás kezdetén jelentkező sokkon gyorsan túl kellett lépniük, majd tették a dolgukat! Visszaérkezésükkor mindannyian egy emberként gratuláltunk nekik és büszkeséggel töltött el, hogy ilyen ügyesen helytálltak!

 

Ezúton köszönjük Kormos Ádámnak, hogy beépülhettünk és sok sikert kívánunk a Szolgálat további koordinálásához.

Reméljük, hogy jövőre ugyanitt újra találkozunk Vigyor

Módosítás: ( 2016. július 31. vasárnap, 14:14 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021  Március 2021 április 2021  Május
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2561
mod_vvisit_counterTegnap11309
mod_vvisit_counterA hónapban299439
mod_vvisit_counterÖsszesen15745544