Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Kollégáink előtt tisztelgünk


Kollégáink előtt tisztelgünk

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Szociális Munkások!

Tisztelt Családsegítők!

Tisztelt Munkatársak!

A Szociális Munka Napját a szociális munkát végzők tiszteletére, a közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként világszerte november 12-én ünnepeljük.

A szociális munkát végzők az emberiség egyik legfontosabb értékét, a EMBERIESSÉGET testesítik meg, mely a Vöröskereszt Mozgalom egyik alapelve is.

Ők azok, akik önkéntesen, olykor-olykor saját javaikat felajánlva enyhítik a rászorulók nélkülözését, gyakran szenvedését.

Nagy szüksége van az emberiségnek ezekre az áldozatkész segítőkre. Amihez nem lehet senki túl fiatal.... vagy túl idős...

 

A Magyar Vöröskereszt vezető tisztségviselőjeként, abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy munkánk során nem csak segíteni vágyó laikus önkéntesekkel, hanem a szociális munka szakmai ismereteivel rendelkező szakemberekkel is együtt dolgozhatunk.

Az elesett emberek iránti együttérzésből fakadó segíteni vágyás összetartozóvá teszi a segítő önkéntest és a szociális szakembert. Ami viszont megkülönbözteti, meg kell, hogy különböztesse őket egymástól, az a módszer, amivel másokon segítenek.

A szociális szakember tudatos tevékenységével nem pusztán a "tünetenyhítésre" törekszik, hanem tartós és hosszútávú megoldásokat keres és kínál a rászorulónak szociális, illetve egzisztenciális helyzetük javításának elérése érdekében. Ezzel segítve őket az öngondoskodás képességének és egyben felemelő érzésének elérésében. Azt gondoljuk, ennél többet egy "idegen" ember a másiknak nem adhat.

Erre a hivatásra nem alkalmas és nem képes bárki. Csak a társadalom legtudatosabb, legkitartóbb és legmelegebb szívű tagjai. Hivatásuk gyakorlása legalább annyira nehéz, mint azok élete, akiken minden nap segítenek, segíteni próbálnak.

Megyei vezetőként büszkék vagyunk arra, hogy ilyen emberekkel dolgozhatunk együtt, ezért ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete valamennyi munkatársának és önkéntesének akik egész évben szociális-, és gyermekvédelmi gondozással, valamint szociális segítségnyújtással, segélyezéssel teszik elviselhetőbbé és reménytelibbé a hátrányos helyzetű embertársaink mindennapjait!

November 12. minden évben az Önök napja! Önökről szól, hivatásuk és tevékenységük előtt tisztelgünk.

További munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Fodor Antalné dr. megyei elnök és Gerzsenyi István megyei igazgató

Módosítás: ( 2017. november 12. vasárnap, 18:35 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2018  November 2018 December 2019  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4437
mod_vvisit_counterTegnap11309
mod_vvisit_counterA hónapban301315
mod_vvisit_counterÖsszesen15747420