Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények PesTehetség Program


PesTehetség Program

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének lehetősége nyílt arra, hogy 2018-2019. években részt vegyen az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program megvalósításában.

Szerveztünk  nyolc hónapon át (2018. októberétől - 2019. május végéig) tartó helyi jellegű szemléletformáló programsorozatot dolgozott ki, lés valósított meg PesTehetség néven.

A programsorozat célja az volt, hogy a családoknak, a pedagógusoknak és a tanulóknak szóló programokkal segítsük a tehetségek felismerését, elismerését valamint a tehetség kibontakoztatását segítő családi háttér megerősítését. Pályázati programunkkal társadalmunk egy kis szeletét igyekeztünk jobb irányba terelni.

Pest megyét lefedően bonyolítottuk le a tehetség és tudás  értékének tudatosítását szolgáló szemléletformáló programsorozatot.

További képek IDE kattintva!

A programhoz kapcsolódó az eseményeket  Pest megye  hét településén, egy-egy - elsősorban akkreditált tehetség pontnak minősülő –iskolában tartottuk meg.

A programunk megvalósításához hét településen (Százhalombatta, Érd, Veresegyház, Vác, Cegléd, Gödöllő, Monor) kértünk fel partnernek hét iskolát, ahol a munkatervünkben kidolgozott négy programelemhez bonyolítottuk le az eseményeket.

A hét partner iskola: Arany János Általános Iskola és Gimnázium, Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium, Lisznyai Szabó Gábor Alapfokú Művészeti Iskola, Árpád Fejedelem Általános Iskola, Táncsics Mihály Általános Iskola és Óvoda, Hajós Alfréd Általános Iskola, József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium.

A programelemek megvalósításában szerepet vállaló  négy szakember, érzékenyítő foglalkozások keretében tárta fel és ismertette, majd megoldás keresési stratégiák kibontakoztatásával valósította meg a program célkitűzését.

A szakmai beszélgetések, rendezvények, kreatív programelemek, a tájékoztató anyagok, az iskolai foglalkozások, a szabadabb szervezésű rendezvények mind azt a célt szolgálták, hogy az érintett tehetséges gyermeket körül vevő kortársak, szülők, pedagógusok vagy csak ezekkel a fiatalokkal kapcsolatba kerülő emberek megtanulják megelőzni, illetve kezelni a kialakult konfliktushelyzeteket, ezáltal elfogadóbbá tenni környezetüket.

A program elérte a célját, mert az iskolákban

- a bullying problémája iránt érzékeny pedagógusok módszertani felkészültségét erősíthettük,

- több intézményben munkaközösség alakul a bullying ellenes programok, hatékony intervenciós stratégia iskolai bevezetésére,

- 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés körébe tervezik az ENABLE program bevezetését,

- a program sikeresét igazolja, hogy többször felmerült a folytatás igénye mind a pedagógusok, mind a szülők részéről,

- a tanulói csoportokban kiemelten érződik az iskolai pszichés terhelés, ezért nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a stresszoldó/relaxáló foglalkozásokra.

Módosítás: ( 2019. augusztus 01. csütörtök, 08:13 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 április 2021  Május
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa5307
mod_vvisit_counterTegnap4607
mod_vvisit_counterA hónapban51189
mod_vvisit_counterÖsszesen6235020