Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények „Közúti balesetek” a közlekedésbiztonságért


„Közúti balesetek” a közlekedésbiztonságért

E-mail Nyomtatás PDF

2014. szeptember 13-án harmadik alkalommal csatlakozott az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) „Közlekedik a család” elnevezésű versenyének országos döntőjéhez a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. A Zsámbék melletti Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központban megrendezett versenyen 21 család versenyezhetett a közlekedésbiztonság jegyében.

Egy, a Vöröskereszt számára különleges napon, az Elsősegélynyújtás Világnapján működhetett együtt újra a Pest Megyei Vöröskereszt az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal. Az elméleti, alapfokú elsősegélynyújtási ismereteket mérő, írásbeli teszt összeállítása mellett, a hét gyakorlati, egyenként 30 perces versenyállomás közül egyet, a közúti elsősegélynyújtást idén is, most már hagyományosan a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei biztosították. Az autóbalesetet szimuláló helyszín nem csak a verseny, de az éles helyzetekre való felkészülés szempontjából is fontos lehet.

Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen kiemelt jelentőségű, preventív értékeket magában hordozó versenyhez csatlakozhatunk évről évre. Az ORFK szemlélete, amely az elsősegélynyújtást nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásnak is tekinti, tökéletesen megegyezik a Magyar Vöröskereszt által képviselt üzenettel. Az elsősegélynyújtás stratégiai célja a szervezetünknek, így ez az együttműködés rendkívül fontos, a rendőrségi rendezvényekre való meghívásaink pedig nagyon nagy megtiszteltetés számunkra.” – nyilatkozza Gerzsenyi István, megyei igazgató.

Az egész napos verseny operatív, szakmai munkájában a szervezet egy munkatársa, hat képzett baleset-szimulációs imitátora és az Országos Mentőszolgálat három mentőtisztje vett részt, önkéntesen.

Képek: Galéria (forrás: Németh Sándor)

Módosítás: ( 2014. szeptember 17. szerda, 11:41 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 április 2021  Május
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa413
mod_vvisit_counterTegnap5396
mod_vvisit_counterA hónapban51691
mod_vvisit_counterÖsszesen6235522