Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Kékben és Pirosban - Prevenció és Akció


Kékben és Pirosban - Prevenció és Akció

E-mail Nyomtatás PDF

Holnap, Szent György napján, április 24-én ünnepeljük Magyarországon a rendőrséget. Köszönjük az együttműködést és a közös sikereket, amelyben az elmúlt egy évben bőven volt részünk!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének közös együttműködése több éves múlttal rendelkezik, amelyet a 2016. évi programok kreatív és interaktív szemlélete, a téma újszerű megközelítése és népszerűsítése óriási sikert aratott a családok körében.

Több céllal fűztük szorosabbra a kapcsolatot: amellett, hogy mindkét szervezet nagy hangsúlyt fektetett a preventív feladatok kidolgozására és élményszámba menő bemutatására, az egész családot, a gyermekeket és a szüleiket is bevontuk a programba kreatív és valósághű szituációkba.

Nagy hangsúlyt fektettünk a közlekedésbiztonsági és az életmentő szituációkat interaktív módon bemutató kommunikációs, oktatási, nevelési és felvilágosítási tevékenységekre, amelyek minden közös akciónk fő alapelemei. Ehhez az elképzeléshez pedig 2016-ban az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságával való együttműködés is kapcsolódott.

2016. április és december közötti időszakban 6 akción keresztül (Rendőr- és tűzoltónap, Közlekedik a család verseny megyei forduló és országos döntő, Sziget Fesztiválon program, Közlekedésbiztonsági napok) mutattuk be kicsiknek és nagyoknak a közlekedésbiztonság és az elsősegélynyújtás legfőbb motívumait, hogy bátran és ügyesen, preventív módon készüljenek fel az esetlegesen bekövetkező balesetekre…és ha már megtörtént a baj, tudják, hogyan tudnak segíteni. Hiszen a megfelelő felkészülés életet menthet!

Legfőbb célunk a gyakorlatiasságban és a játékos tanulásban rejlett, hiszen a szavak mellett mindenkinek ki kell próbálnia egy akadálypályát, egy drogszimulációs szemüveget, bele kell helyezkednie egy élethű baleseti szituációba (képzett imitátorokkal), ahhoz, hogy a mindennapok súlyos problémáit elkerülje, megelőzze, vagy éppen enyhítse.


Itt az ideje, hogy mindenki hős legyen!

2016-ban, megközelítőleg 10.000 főhöz jutottak el prevenciós gondolataink a közös akciók során. Akik a programjainkon részt vettek, garantáltan maradandó élménnyel tértek haza. A megszerzett ismereteket pedig bármikor alkalmazhatják, legyen szó egy esetleges baljóslatú közlekedési körülmény felismeréséről, vagy egy kerékpáros manőver sikertelenségéből fakadó térdsérülésről.


Az együttműködésre és a szuper programokra büszkék vagyunk!

…és persze a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányságtól kapott két plakettre is!

Az idei évben is, közös erővel, élménydús pillanatokkal szolgálhatunk Kacsintás

További képek IDE kattintva!

Módosítás: ( 2017. április 23. vasárnap, 17:28 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Június 2021  Július
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2465
mod_vvisit_counterTegnap3064
mod_vvisit_counterA hónapban67304
mod_vvisit_counterÖsszesen6477655