Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Akciónap jövőbeli önkéntesek részére


Akciónap jövőbeli önkéntesek részére

E-mail Nyomtatás PDF

Közel 40 diák részvételével tartott interaktív, bevezető foglalkozásokat a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének 12 fős ifjúsági stábja. A szigetszentmiklósi középiskolások, akik közül már sokan érintettek a kötelező 50 óra közösségi szolgálat teljesítésében, játékos keretek között ismerkedhettek meg a mozgalmi tevékenység, a véradásszervezés és az elsősegélynyújtás alapjaival.

A program célja a szervezet közösségi szolgálatot illetve önkéntes tevékenységet végző bázis növelése és a vöröskeresztes mozgalmi tevékenység népszerűsítése volt a szigetszentmiklósi Kardos István Általános Iskola és Közgazdasági Szakközépiskola 9-12. évfolyamos diákjai körében. Az oktatási intézmény a vöröskeresztes megyei szervezet 2. számú Területi Szervezetének egyik, az iskolai közösségi szolgálathoz kapcsolódó szakmai partnere.

„Fontosnak tartjuk, hogy a jövőbeli potenciális önkénteseket, tagokat vagy épp közösségi szolgálatos gyerekeket szakmailag megalapozott, ugyanakkor barátságos, szemléltető eszközökben gazdag körülmények között vezessük be olyan fontos tevékenységekbe , mint a véradás, az elsősegélynyújtás vagy a humanitárius segítségnyújtás. Ezek azok az alkalmak, amikor a Magyar Vöröskeresztet ténylegesen is közel hozhatjuk a jövőbeli humanitárius segítőkhöz.” – meséli Megyesi Judit önkéntes-program koordinátor.

A 20 perces szekciófoglalkozások alkalmával a 133 éves szervezet legismertebb emblematikus feladatait ismerhették meg a diákok, kötetlen, non-formális tanulási keretek között, amely segítségével a résztvevők egyenrangú félként, saját igényeikhez igazított tapasztalati tanulási közegben fedezhették fel a Vöröskeresztben rejlő lehetőségeket. A legnagyobb humanitárius szervezethez kapcsolódó ifjúsági feladatokat pedig kortárssegítők facilitálásával és moderálásával tette hitelessé a Pest Megyei Vöröskereszt.

A minta foglalkozás egy jövőbeni modul-program alapjául szolgált, amely ehhez hasonló foglalkozásokkal vinné el a szervezet misszióját Pest megye fiataljaihoz. A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete által benyújtott „Összefogás a megyéért” című működési pályázatot összesen 2.300.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, amelynek céljához az akciónap, a szervezet önkéntes és mozgalmi tevékenységének népszerűsítésével, illetve a megyei Vöröskereszt erőforrásainak potenciális növelésével járult hozzá.

Fotók: galériában

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Május 2021  Június
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1481
mod_vvisit_counterTegnap3443
mod_vvisit_counterA hónapban19384
mod_vvisit_counterÖsszesen6310158