Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Szimuláció a valódi életmentésért


Szimuláció a valódi életmentésért

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 2014. április 26-án, szombaton, a gödöllői Királyi Kastély Erzsébet-kertjében rendezi meg 43. Megyei Elsősegélynyújtó Versenyét. A rendezvényen több gyakorlati állomáson, valósághű szituációkban adnak számot elsősegélynyújtó ismereteikről a területi fordulók legrátermettebbjei. A kárhelyek kialakítása és megvalósítása során olyan realisztikus élményben lehet része a résztvevőknek és a rendezvényre látogató közönségnek, mintha egy valós veszélyhelyzetbe csöppenének.

 

Ha egy laikus elsősegélynyújtónak lehetőséget biztosítunk arra, hogy megtapasztalja milyen a súlyos sérült látványa és viselkedése, akkor valós helyzetben az áldozat reakcióit helyesen értelmezve képessé válik hatékony és megfelelő módú elsősegélynyújtásra.

A készségek ilyen irányú fejlesztését a legnagyobb hazai humanitárius szervezet baleseti-szimuláció alkalmazásával teszi lehetővé. A módszer alkalmazása során a realisztikusan ábrázolt sérüléseken kívül az áldozat viselkedését, ellátásra való reakcióját, és a baleseti helyszín valamennyi jellegzetességét egyaránt bemutatjuk. A módszer célja a baleseti helyzetből adódó sérülések, viselkedési formák és a helyes beavatkozási protokoll preventív szemléltetése.

Az elsősegélynyújtási ismeret megszerzése nem ér véget a sikeres elméleti képzés és a vizsga teljesítésével, a tudás készségszintű elsajátításához folyamatos gyakorlásra és ismeretbővítésre van szükség.  Hazánkban egyedülálló módon a Magyar Vöröskereszt vezette be és alkalmazza ezt a kivételes oktatási és gyakorlási módszert a laikus elsősegélynyújtási készség fejlesztésének érdekében az elsősegélynyújtás oktatásához kapcsolódóan.

A 10 órakor kezdődő megyei versenyen a Királyi Kastély Erzsébet-kertjébe látogató közönség számára térítésmentesen lesz megtekinthető a 1971 óta megrendezésre kerülő megyei forduló. A nyitott eseménnyel a szervezők célja, hogy lehetőséget teremtsenek az érdeklődők számára a módszer megismerésére és ehhez kapcsolódóan az elsősegélynyújtási ismeretekkel kapcsolatos információszerzésre.

Fotó: Csordás Ádám

Módosítás: ( 2014. április 12. szombat, 11:09 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Május 2021  Június
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1346
mod_vvisit_counterTegnap3443
mod_vvisit_counterA hónapban19249
mod_vvisit_counterÖsszesen6310023