Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Üllő és Ócsa csapata indulhat az országos csecsemőgondozási verseny döntőjén


Üllő és Ócsa csapata indulhat az országos csecsemőgondozási verseny döntőjén

E-mail Nyomtatás PDF


A hazai legnagyobb humanitárius szervezet egyik legfontosabb feladata a fiatalok családi életre nevelése, a családok egészségének megőrzése valamint a szülői szerepre való felkészítése. Ebben nyújt már általános iskolás kortól segítséget a 15 éve megrendezésre kerülő felmenő rendszerű csecsemőgondozási verseny. A megyei fordulónak ebben az évben a nyáregyházi Nyáry Pál Általános Iskola és AMI adott otthont.

 

 

A versenyzőket és a vendégeket a 2014. évi pest megyei csecsemőgondozási versenyen soha nem látott, színvonalas és a szervezet nívójához illő, igazi vöröskeresztes hangulat fogadta: az emblematikus dekoráció, a képvetítések, a kihelyezett gyermekrajzok, az oktatási intézmény fellépőinek műsorszámai, az egész napos ellátás minősége és módja, a helyi aktivisták segítőkészsége valamennyi résztvevő számára emlékezetes maradt.

A rendezvényt a 2013-ban újra alakult, ma már közel 100 fős nyáregyházi alapszervezet és az oktatási intézmény mintegy 44 fős stábja szervezte meg Reichné Tallárom Györgyi alapszervezeti elnök irányításával. A résztvevő háromfős csapatok hat védőnő által vezetett gyakorlati állomáson mérettettek meg. Amíg a csapatok a feladatok megoldásával voltak elfoglalva, addig a kísérő pedagógusokat, védőnőket helyi látványosságokkal, lovas kocsikázással, babamúzeum látogatással várták a helyi aktivisták.

Nagy segítséget nyújtott emellett a rendezvény megvalósításában a település és az intézményfenntartó szakmai és anyagi támogatása: Mészáros Sándor polgármester úr segítségével 50.000 forint támogatásban részesítette a rendezvényt Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata, az épület térítésmentes használatát és 30.000 forintot  pedig a KLIK Monori Tankerület vezetője, Farkas Zoltán tankerületi igazgató biztosította.

Ezen támogatásokon felül a helyi alapszervezet, még 30.000 forint értékű, nem pénzbeli támogatást gyűjtött a helyi vállalkozóktól és magánszemélyektől, a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Az eredményekről:

Gyermek kategória:

Helyezés

Csapat megnevezése

Terület megnevezése

Elért pontszám

1. helyezett

Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola

5. sz. Területi Szervezet

148 pont

2. helyezett

Váci Radnóti Miklós Általános Iskola

7. sz. Területi Szervezet

147 pont

3. helyezett

Fóti Ökomenikus Általános Iskola és Gimnázium

6. sz. Területi Szervezet

142 pont

4. helyezett

Pilisszentkereszt, Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola

  1. sz. Területi szervezete

141 pont

5. helyezett

Nyáry Pál Általános Iskola és AMI

  1. sz. Területi Szervezete

139 pont

Ifjúsági kategória:

Helyezés

Csapat megnevezése

Terület megnevezése

Elért pontszám

1. helyezett

Bolyai János Gimnázium, Ócsa

2. számú Területi Szervezet

136 pont

A két kategóriában indulók legjobbjai, 2014. május 31-én, az Országos Csecsemőgondozási Versenyen képviselik Pest megyét, a csongrád megyei Szentesen.

A gördülékenyen lezajló, meglepetésekben és figyelmességekben gazdag megyei forduló hosszú távú közös együttműködését alapozza meg Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzatának és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének.

 

További képek: galéria

Módosítás: ( 2014. május 23. péntek, 08:27 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Június 2021  Július
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2350
mod_vvisit_counterTegnap3064
mod_vvisit_counterA hónapban67189
mod_vvisit_counterÖsszesen6477540