Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Lezárult a 43. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenysorozat


Lezárult a 43. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenysorozat

E-mail Nyomtatás PDF

Az ország legjobb életmentői idén Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Vas, Baranya megyéből, valamint Budapestről kerültek ki. Ezúttal Nyíregyházán gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank és a Hübner-H Kft. támogatásával a 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron 43. alkalommal szervezte meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Szombaton 315 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 18 felnőtt és 5 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 21 állomásos körpályán, Nyíregyháza belvárosában.

 

A gyermek kategória legjobbja a Nyugat-Magyarországi Egyetem - Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata lett Vas megyéből, a második helyezett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium Általános iskolai csapata, a dobogó harmadik fokán pedig a Nyírgyulai Kossuth Lajos Általános Iskola versenyzői végeztek.

Az ifjúsági kategória dobogó legfelső fokán a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium "Vér?! Nyomás!!" csapata, a második a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma Baranya megyéből, a harmadik a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma "Kötszercsempészek" csapata lett.

A felnőtt kategóriában, az ország legjobb elsősegélynyújtói szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a "Nyírgyulai Életmentők" csapata lett. A kategória második helyezettje  a Debreceni Egyetem - Egészségügyi Kar csapata, a harmadik pedig a budapesti Semmelweis Ignác Humán Szakközépiskola csapata lett.

A fiatalok gyakorlati és elméleti elsősegélynyújtó tudását is tesztelte a Magyar Vöröskereszt. A humanitárius szervezet imitátorainak segítségével olyan élethű baleseti szituációkban kellett helyt állniuk a versenyzőknek, mint egy üzemi baleset, kocsmai verekedés, kutyaharapás vagy görkorcsolyás sportbaleset. A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték, a lebonyolítást 220 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segítette, míg a baleseti szituációk 60 képzett imitátor segítségével elevenedtek meg.

A versenyt már harmadik éve támogatta a Budapest Bank és első alkalommal csatlakozott hozzá a Hübner-H Kft. is. A verseny fővédnöke Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere volt. A megyei jogú város minden körülményt biztosított, hogy a résztvevők nyugodt körülmények között teljesíthessék a feladatokat a város szívében.

A KIM Kancellária Sport Egyesület is már harmadik alkalommal támogatta a versenyt. A győztes csapatoknak a LEGO Manufacturing Kft. és a Media Markt nyíregyházi üzlete ajánlott fel értékes ajándékokat. A Magyar Vöröskereszt stratégiai partnere a Coca-Cola gondoskodott a versenyzők és a résztvevők folyadékpótlásáról.

A verseny további támogatói: Szabolcs Takarékszövetkezet, Atlantic Press Kiadó, Beregdaróc település, AIM-Medical, Speeding Kft., Clearwater Kft., Dispomedicor, LEGO Kockapalota Nyíregyháza, Korzó Bevásárlóközpont Nyíregyháza, Kálmánháza Polgármesteri Hivatal, Nyírség Hasso Kft.,Sárkány Fürdő Nyírbátor, Nyíregyházi Állatpark, Kossuth Kiadó,  C&A Nyíregyháza, Michelin, Tesco Nyíregyháza, Retro Rádió, Kisvárda Város Önkormányzata, Rotary Club Kisvárda, Caroflex Fékbetétgyár Kft., Nyíregyházi Polgárőrszövetség voltak.

Forrás: www.voroskereszt.hu

További képek: MVK hivatalos facebook oldal

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Június 2021  Július
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2371
mod_vvisit_counterTegnap3064
mod_vvisit_counterA hónapban67210
mod_vvisit_counterÖsszesen6477561