Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Hatodik éve a Jótevőkért


Hatodik éve a Jótevőkért

E-mail Nyomtatás PDF

A Jótevők Háza Alapítvány 2008 óta minden évben, az „Egy nap a testi, lelki és szellemi egészségért” cél jegyében rendezi meg a Jótevők Napját Vác Főterén. Az alapítványt a váci Szociális Szolgáltatások Háza hívta életre, s kiemelt, névadó rendezvényük megvalósításához a kezdetek óta csatlakozik a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének 7. számú Területi Szervezete.

Az egész napos, ingyenes esemény keretei között egészségügyi szűréseken, mentálhigiéniás tanácsadáson, aerobic bemutatón, a gyermekeknek szóló kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint a helyi tehetséges művészeti csoportok előadásait és az amatőr kutyaszépségversenyt tekinthették meg a programra látogatók.

Az egészségmegőrzés és a prevenció jegyében a területi szervezet munkatársai és önkéntesei az elsősegélynyújtás és újraélesztés alapjaira illetve a hazai legnagyobb humanitárius szervezet munkásságára hívták fel az érdeklődő családok, magánszemélyek, kisközösségek figyelmét. Az újraélesztés fontosságának hangsúlyozása érdekében, a baleset-szimuláció eszközének segítségével a szervezet képviselői azt is bemutatták miként tud a gyors és hatékony válaszadás, a szakszerű protokollkövetés életet menteni.

„Hagyományszerűen, már hatodik éve részese lehetünk ennek az értékes és a város számára fontos szakmai eseménynek. Külön öröm számunkra, hogy az elsősegélynyújtás prevencióját az ifjúsági tagozat önkéntesei önállóan szervezik meg és mutatják be az érdeklődők számára, így nem csak az nézőközönség jut új ismeretekhez, de a fiataloknak, a non-formális tanítás mellett, olyan kompetenciáik is fejlődnek, mint a kommunikáció vagy a csapatmunka.” – nyilatkozza Remzső Monika területi munkatárs.

A baleset-szimuláció módszerének alkalmazása során a realisztikusan ábrázolt sérüléseken kívül az áldozat viselkedése, ellátásra való reakciója, és a baleseti helyszín valamennyi jellegzetessége egyaránt bemutatásra kerül. A módszer segítségével a helyes beavatkozási protokoll szemléltetésének hatékonysága jelentős és mérhető.

További képek: galéria

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Május 2021  Június
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa961
mod_vvisit_counterTegnap3462
mod_vvisit_counterA hónapban25051
mod_vvisit_counterÖsszesen6315825