Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Füst, segélyhívás, sziréna és mentés a Büntetés-végrehajtási Intézetben


Füst, segélyhívás, sziréna és mentés a Büntetés-végrehajtási Intézetben

E-mail Nyomtatás PDF

2016. június 8-án a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete és a Pannon Oktatási Központ elsősegélynyújtás versenyt rendezett a fiatalkorú fogvatartottak részére Tökölön.  A szervezés egyik alappillérét pedig nem más adta, mint a helyi munkahelyi alapszervezetünk elnöke, Bolfordné Hidvégi Sára. Munkájának sikerét a megyei ifjúsági csapat támogatta helyi jelenléttel és a fogvatartott imitátorok felkészítésével.

Csak ámultunk, mennyire komolyan és felelősségteljesen versenyeztek a tököli, kecskeméti, pécsi és szirmabesenyői intézetek csapatai. Három látványos kárhelyen és egy elsősegélynyújtás teszt állomáson profi stáb alakította ki a szituációkat és végezte az értékelést. A „Kórház” kárhelyen áramütéstől szenvedő, eszméletét vesztő, fuldokló és asztmás sérülteket kellett a megfelelő módon ellátni, míg az „Iskola” kárhelyen egy spontán kialakuló verekedés következményeit kellett felismerni és a megfelelő módon kezelni.

A verseny leglátványosabb állomása a „Sportpályán” bemutatott kerékpáros gázolás volt, ahol a gépjármű utasainak koponyasérülését és szívinfarktusát kezelték, míg a kerékpáros nyílt lábszártörését kellett ellátniuk. A feladatot erőteljesen nehezítette a „szemtanú” hisztériás rohama a sérültek látványától és az autó füstölésétől. A mentőszolgálat pedig valóban szirénázva sietett minden egyes csapatnál a baleset bejelentését követően.

További képek elérhetőek >>ide kattintva<<

A versenyt több társszervezettel karöltve valósították meg a helyi szervezők. Az Országos Mentőszolgálat váci csapata, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a szigetszentmiklósi tűzoltók jeles képviselői a verseny szakmaiságán túl lehengerlő és izgalmas bemutatót adtak egy autóbalesetről. Füst, segélyhívás, sziréna, mentés… minden a résztvevők szeme előtt zajlott.

A napot végigkísérte az elsősegélynyújtás ismeretek és a gyors, bátor cselekedetek jelentőségének hangsúlyozása, amely olyan tudást ad a fogvatartottaknak, amelyre a későbbiekben is büszkék lehetnek. Mind az imitátorok, mind a versenyző csapatok bizonyították ma rátermettségüket, kiváló csapatmunkájukat és tenni akarásukat. Gratulálunk!

Módosítás: ( 2016. június 08. szerda, 19:29 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Május 2021  Június
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2016
mod_vvisit_counterTegnap3462
mod_vvisit_counterA hónapban26106
mod_vvisit_counterÖsszesen6316880