Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Vállalati önkéntes tevékenységével támogatja a Gyáli Bázisovit a UPS Magyarország Kft.


Vállalati önkéntes tevékenységével támogatja a Gyáli Bázisovit a UPS Magyarország Kft.

E-mail Nyomtatás PDF

2013 októberében mintegy 138 ezer forint értékű támogatásban részesíti a UPS Magyarország Kft. a gyáli Liliom Óvodát, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének bázisóvodáját. A támogatás 40.000 forint materiális és 98.000 forint humán-erőforrásbeli támogatást tartalmaz.  A UPS Magyarország Kft. vállalása az első lépés a cég és a humanitárius szervezet Pest megyén belüli együttműködésének.

A nemzetközi szállítmányozással foglalkozó cég tizenöt munkatársa 2013. október 19-én, szombaton 10 órától –tervek szerint, mintegy 4 óra alatt festi majd le az óvoda kerítésének lábazatát, melyhez az alapanyagot is a cég biztosítja. Támogatásukkal megszépül, megújul az óvoda környezetének egy szelete, így szebb körülmények között élhetik mindennapjaikat a legfiatalabb vöröskeresztesek.

„Az a tapasztalatom, hogy a számos országban már széles körben elterjedt vállalati önkéntes felelősségvállalás (CSR – corporal social responsibility), illetve önkéntes tevékenység Magyarországon még meglehetősen gyerekcipőben jár. Éppen ezért, a UPS Magyarország Kft.-vel közösen szervezett akciónk nem csak az óvoda, de a megyei szervezet életében is jelentős eseménynek számít. A tavalyi évben sajnos csak kevés hazai és nemzetközi for-profit céggel tudtunk kialakítani hasonló együttműködést. Bízunk abban, hogy a jövőben a mostani tevékenységhez hasonló, vállalati önkéntes kezdeményezések sora indul majd meg szervezetünkkel közösen.” – mondja Gerzsenyi István megyei igazgató.

A UPS Magyarország Kft. vállalása azért figyelemre méltó kezdeményezés, mert a törvények, illetve jogszabályok által előírt kötelezettségein felül saját erőforrásai terhére, önkéntesen vállalta a cég közvetlen környezetében élő társadalom életminőségének javítását. A Bázisovi programban 2013 májusától részt vevő óvoda számára ez az akció nagy segítséget jelent az intézmény környezetének megszépítéséhez. Köszönetének kifejezéseként, az óvoda vendégül látja majd az önkéntes segítőket.

A Bázisovi Programról:

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi Programja egy nyitott elkötelezettségen alapuló szakmai hálózat, amely a mozgalom értékeinek és tevékenységének terjesztését és „élővé tételét” tűzte ki célul az óvodai közösségek (pedagógusok, szülők, családok) valamint természetesen a kisgyermekek körében.

A közösségi alapú gondolkodás jegyében az egyes tagóvodák ugyan önállóan tevékenykednek, de már mint a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt integráns részei, teret adva a nevelő munkában (akár a nevelési terv részeként) a mozgalom eszméinek és tevékenységeinek.

A UPS-ről:

A UPS Magyarország Kft., mint a világ legnagyobb csomagküldő szolgáltatója, valamint az egyedi szállítási és logisztikai szolgáltatások nemzetközi piacának vezető cége, folyamatosan bővíti tevékenységeit a logisztika, az ellátási lánc-kezelés és az e-kereskedelem újabb és újabb területein, összehangolja az áruk, az információk és a pénzalapok mozgatását.  Részletes információkat ad a szállítmány címkéjének létrehozásáról, a szállítmány állapotának nyomonkövetéséről és számos egyébről is. Cégtörténetéből kiderül, hogy olyan cégről van szó, mely mindig nyitott az újszerű kezdeményezésekre. Bővebb információ: www.ups.com

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 április 2021  Május
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1085
mod_vvisit_counterTegnap3350
mod_vvisit_counterA hónapban84441
mod_vvisit_counterÖsszesen6268272