Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás


Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás

Vörösiszap-katasztrófa: Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést indított a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A szervezet számlaszámán és valamennyi telefon szolgáltató hálózatából elérhető 1749-en várja az adományokat. A Magyar Vöröskereszt hétfőn segélycsomagot küldött a katasztrófa helyszínére, valamint további erőforrásokat mozgósít a rászorulók megsegítésére.

Módosítás: ( 2010. november 02. kedd, 19:45 ) Bővebben...
 

Példás összefogás a katasztrófa áldozataiért

E-mail Nyomtatás PDF

A keddi haiti földrengés kapcsán a világ legnagyobb humanitárius világszervezetei siettek a rászorulók segítségére. Köztük elsőként a Haiti Vöröskereszt munkatársai alig pár órával a katasztrófa bekövetkezte után megkezdték a mentést,  a sebesült és hajléktalanná vált emberek segítését. A Magyar Vöröskereszt felhívást intézett a lakossághoz. Katasztrófa-számlájára várja a  pénzadományokat, melyeket a nemzetközi Vöröskereszten keresztül juttat el a károsultaknak. A tragédia kapcsán Pest megyében is példátlan összefogások sora indult el. Vác Város Önkormányzatának képviselői - politikai elkötelezettségtől függetlenül - álltak az ügy mellé, s  képviselői keretükből összesen 1 millió forintot ajánlottak fel, míg az egyházak az ugyancsak Vácon kezdődő ökumenikus imahéten  a hívek segítségét kérik - hangzott el pénteken a szervezetek közös sajtótájékoztatóján.

A váci összefogás egy közös figyelemfelhívással vette kezdetét. Pénteken sajtótájékoztató keretében tárta a nyilvánosság elé Török László a Magyar Vöröskereszt Pest megyei igazgatója és Tomori Pál, a váci önkormányzati képviselője a részleteket.
Török László ismertette a sajtó képviselőivel a Vöröskereszt Nemzeti Társaságok által készített legfrissebb helyszíni beszámolókat.
Eszerint a mentés mellett óriási veszélyforrást jelent a holttestek elhantolásának nehézsége. A pénteki jelentés szerint ugyanis több, mint 4000 áldozat eltemetéséről kellene gondoskodni, ám a mentés és a romok eltakarítása felemészti az emberi erőforrást. A legnagyobb szükség kutató-mentőcsapatokra, orvosi ellátásra, elsősegély-készletekre, élelmiszerre, valamint ivóvízellátásra mutatkozik, melyekhez a Magyar Vöröskereszt a leggyorsabb és legrugalmasabb segítséget nyújt: pénzadományt küld.
A sajtótájékoztatón részt vett Fónagy Miklós református esperes, dr. Beer Miklós katolikus megyéspüspök, Detre János evangélikus és Meláth Attila baptista lelkész. Az egyházfők közös imáta hívták a híveket a vasárnap kezdődő ökumenikus imahétre, ahol a hitből fakadó együttérzésre és adakozásra kérik őket. Ígéretük szerint a gyűjtés várhatóan további 150 ezer forinttal járul hozzá a Magyar Vöröskereszt akciójához.
Eddig 2,3 millió forintnyi felajánlás érkezett a Magyar Vöröskereszt Katasztrófa-számlájára.  Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatójának reményei szerint a gyűjtő-akció a 10 millió forintot is elérheti.


Módosítás: ( 2010. február 17. szerda, 14:55 )
 

Lakossági felhívás a Haitit ért földrengés áldozatainak megsegítésére

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt felhívással fordul a lakossághoz, cégekhez és intézményekhez, hogy segítséget nyújthasson a Haitit ért földrengés károsultjainak.

 

A Magyar Vöröskereszt, csatlakozva a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok világméretű adomány-gyűjtő kampányához, közös segélyakciót hirdet a Haitit ért földrengés áldozatainak megsegítéséért. Az adományokat a segélyszervezet a mentési munkálatok finanszírozására és a lakosság élelmezésének és gyógyszerellátásának stabilizálásának támogatására fordítja.

 

Az pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt

a K&H Banknál vezetett 10405004-00026548-00000009 számú „Határon túli katasztrófa”


számlára várja, vagy országszerte bármelyik Vöröskereszt-iroda pénztárában befizethetők.

A Nemzetközi Vöröskereszt jelentése szerint Haitit kedden a Richter-skála szerinti 7.3 erősségű földrengés rázta meg. A természeti katasztrófa a környező országok mellett a fővárost Port-au-Prince-t és a környező településeket is sújtja, a legnagyobb csapást pedig Haiti nyugati tartományai szenvedték el, több mint két millió embert érintve. Az első jelentések szerint ezrek rekedhettek a törmelékek alatt, miközben a mentést az akadozó távközlés és az egyre rosszabb közbiztonság tovább hátráltatja. A földrengés során az Elnöki Palota, számos kórház és több lakóépület is súlyosan megrongálódott.

A Nemzetközi Vöröskereszt helyi szervezetei azonnal reagálva a helyzetre, már megkezdték a segítségnyújtást, a Francia és Német Vöröskereszt egységei és segélyszállítmányai pedig már úton vannak a helyszínre.

A magyar Vöröskereszt előre is hálás köszönetet mond mindazoknak, akik pénzadományukkal részt kívánnak venni a kárt szenvedett embertársaink megsegítésében.

Magyar Vöröskereszt

Módosítás: ( 2010. február 17. szerda, 14:56 )
 

Illetéktelenek gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt nevében

E-mail Nyomtatás PDF

Csalók gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt nevében. Három honlapon: http://www.Voroskereszt.Com, http://www.HungarianRedcross.Com, http://www.MagyarVoroskereszt.Com a szervezet nevével visszaélve gyűjtenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára. A Magyar Vöröskereszt ezúton szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy csak a saját honlapján a www.voroskereszt.hu oldalon szereplő információk a valósak. A szervezet az ügyben megtette a megfelelő jogi lépéseket.

 

Módosítás: ( 2010. november 02. kedd, 19:45 ) Bővebben...
 

1749: Egy hét alatt 155 millió forint gyűlt össze a segélyvonalon a vörösiszap károsultjainak megsegítésére

E-mail Nyomtatás PDF

A hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon összegyűjtött milliók a magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez.

Eddig több mint 155 millió forint értékű adomány érkezett hétszázhetvenhétezernél is több sms és telefonhívás formájában a 1749-es segélyvonalra. Az összeget a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére közösen gyűjtik a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. október 5-től a segélyvonalra érkező hívás és sms teljes, 200 Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják. A szolgáltatók a beérkező összegből semmilyen költséget nem vonnak le, ezzel is támogatva a segítségnyújtást.

A telekommunikációs szolgáltatók gyors összefogásának, a Magyar Vöröskeresztnek és az ügyfeleknek köszönhetően már megkezdődtek a mentési munkálatok, de az érintett településeken még mindig súlyos állapotok uralkodnak.

A Magyar Vöröskereszt a katasztrófa első napjától a helyszínen tartózkodik. A szervezet munkatársai részt vettek a túlélők utáni kutatásban, a lakosság és az ott dolgozók ellátásában. A Magyar Vöröskereszt a 1749-re beérkező adományokból az iszapkatasztrófa károsultjainak elsőként tartós élelmiszert, ásványvizet, tisztító- és tisztálkodási szereket juttat el.

A segítségnyújtásra továbbra is nagy szükség van, ezért a telekommunikációs szolgáltatók és a Magyar Vöröskereszt várja a 1749-es számra érkező hívásokat, és az „ISZAP” szót tartalmazó sms-eket.

Módosítás: ( 2010. november 02. kedd, 19:45 )
 Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2022 Szeptember 2022  Október
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2158
mod_vvisit_counterTegnap4321
mod_vvisit_counterA hónapban265374
mod_vvisit_counterÖsszesen10509765