Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Egészséges kartali ovisokért az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével


Egészséges kartali ovisokért az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével

E-mail Nyomtatás PDF

Közel egy hónappal ezelőtt nagy várakozással és örömmel avatta bázisovijai közé a kartali Játéksziget Napköziotthonos Óvodát a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöksége és a Pest Megyei Vöröskereszt. A közös szakmai munka első állomásaként a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének 6. számú Területi Szervezete az óvoda gyermekközössége, pedagógusai és nem utolsósorban szülői közössége számára egészségnapot rendez 2013. november 18-án, hétfőn. A rendezvény megvalósítását az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) Nemzeti Együttműködési Alap pályázati forrásából 2013 tavaszán elnyert éves működési támogatás is elősegíti.

A Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb emblematikus feladata az egészség védelme, az egészséges életmódra való nevelés. Ennek szellemében töltenek együtt kicsik és nagyok egy napot az egészség és a Vöröskereszt jegyében, tizenegy ifjúsági vöröskeresztes önkéntes és négy hivatásos munkatárs segítségével és facilitálásával.

„A délelőtt folyamán mikro foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, majd a délutáni csendes pihenő alatt a felnőtteket, óvodapedagógusokat és szülőket szeretnénk megszólítani és bevezetni a vöröskeresztes ismeretekbe és az elsősegélynyújtás alapjaiba.” – meséli Megyesi Judit önkéntes-program koordinátor.

A tematikus gyerekfoglalkozások negyedórás, interaktív tanulási feladatok lesznek az elsősegélynyújtás, az emblémaismeret, a segítséghívás és a véradás témáiban. A 16-25 év közötti önkéntesek humoros és szemléletes formában adják át ismereteiket az óvodásoknak kifestők, arcfestékek, rövidfilmek és szerepjátékok segítségével. A délutáni eszmeterjesztő képzést a szervezet hivatásos munkatársai által, az elsősegélynyújtási ismeretekhez kapcsolódó bemutatót pedig mentőtiszt és képzett imitátorok segítségével ismerhetik meg az óvoda munkatársai és az óvodások gondviselői.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete által benyújtott „Összefogás a megyéért” című működési pályázatot összesen 2.300.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. A pályázat egyik mérföldkő rendezvénye a tervezett kartali egészségnap.

Módosítás: ( 2013. november 13. szerda, 10:16 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 április 2021  Május
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1142
mod_vvisit_counterTegnap3350
mod_vvisit_counterA hónapban84498
mod_vvisit_counterÖsszesen6268329