Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Hazaérkezett a Fülöp-szigeteki segélycsapat


Hazaérkezett a Fülöp-szigeteki segélycsapat

E-mail Nyomtatás PDF

 

Hazaérkezett a Fülöp-szigeteki segélyakció második turnusa is. Az első csapat különböző időpontokban, de még az ünnepek előtt hazatért, a második csapat viszont már a Fülöp-szigeteken töltötte a szentestét és a szilvesztert is.

 

Mint azt korábban hírül adtuk, Magyarország Külügyminisztériuma felkérésére december 6-án egy tizenegy fős segélycsapat indult a Fülöp-szigetekre bilaterális segítségnyújtás keretében. A Fővárosi Vízművek és a Magyar Vöröskereszt szakembereinek kiemelt feladata volt az ivóvíz biztosítása a Haiyan tájfun által különösen sújtott térségben. A hat önkéntes vízműves szakember három műszakban üzemelteti a hazai és külföldi havaria helyzetekben már számos alkalommal jól vizsgázott mobil víztisztító berendezést. A Magyar Vöröskereszt nemzetközi segélyakciókban szerzett tapasztalatával, összekötő, orvosi és biztonsági szakértőkből álló csapatával segíti a misszió sikerét és biztonságát.

A  szakemberek beszámoltak arról, hogy beüzemelték a víztisztító gépet, amely a nehéz körülmények ellenére is zökkenőmentesen működik és a termelt víz vízminőségi vizsgálata után megállapították, a gép ivóvizet bocsát ki. A csapat és a guian szigeti Mercedes város polgármestere jelképesen együtt ittak a tisztított vízből és megkezdődött a vízosztás. December 18-án indult ki a második turnus, akik a térségben töltötték a karácsonyt is.

A tábor közvetlen közelében hozzávetőlegesen 3000 gyalogszerrel elérhető, vonzáskörzetében pedig 9000 ember tartózkodik. Lajtos kocsikat is sikerült szerezni a helyszínen, így a város körül lévő települések vízigényét hamarabb tudják kielégíteni a mobil ivóvízbázissal.

Decemberben Magyarország Külügyminisztériuma és a Fővárosi Vízművek úgy döntött, hogy a Fülöp-szigeteknek adományoz egy víztisztító berendezést, melyet kiszállítottak Guiuan szigetére. A berendezés költségének egy részét a Külügyminisztérium fedezi, ezzel nagyban hozzájárulva, hogy a még mindig súlyos körülményeket enyhítse a helyi lakosság számára.

A járványok és fertőzések megelőzése szempontjából a legfontosabb egészséges ivóvíz hiánya jelenti még most is az egyik legsúlyosabb problémát a térségben. Ezen enyhít az a jelenleg működő víztisztító berendezés, amely az erősen szennyezett és fertőzött vízből napi 100 ezer liter tiszta víz előállítására alkalmas és melynek segítségével egy 50 ezer lakosú város napi ivóvíz-szükséglete is fedezhető.

A humanitárius segélyakció kiutazási és biztosítási költségeit a Külügyminisztérium, illetve a Magyar Állam viseli, míg a szükséges felszerelésnek és a résztvevők ellátásának költségeit a Fővárosi Vízművek és a Magyar Vöröskereszt fedezi.

Forrás: www.voroskereszt.hu

További fotók: fotók1; fotók2; fotók3

Módosítás: ( 2014. január 09. csütörtök, 09:05 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Szeptember 2020  Október
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4214
mod_vvisit_counterTegnap4681
mod_vvisit_counterA hónapban88381
mod_vvisit_counterÖsszesen5582959