Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Nyitott Ház és fergeteges hangulat


Nyitott Ház és fergeteges hangulat

E-mail Nyomtatás PDF

A százhalombattai Családok Átmeneti Otthona I-II. és a Barátság Kulturális Központ 2014. június 22-én a helyi Családsegítő és Gondozási Központ közreműködésével nyitott kapukkal, családbarát programokkal és maradandó élményekkel fogadta az intézményekbe és a rendezvényekre látogatókat. Az emlékezetes vasárnapon egymást követően két gyermekközpontú programcsomagból is választhattak az érdeklődők: délelőtt folyamán a CSÁO-k „Nyitott Ház” programja, délután a Barátság Kulturális Központ KAPUNYITOGATÓ rendezvénye várta az érdeklődőket.

Az élménygazdag nap délelőttjén közös reggelivel és zenés tornával, majd bableves főzéssel, futballal és sorversennyel várták a közösség különböző csoportjait: az édesanyák az ebéd előkészítésében, a férfiak a sportban, a gyerekek a játékos vetélkedőkben vehettek részt, ahol eredményes megmérettetésükért jutalomcsokoládéban és kisebb ajándékban részesültek. A gazdag ebédet követően a gyerekek mesehallgatás alatt birtokba vehették a pályázati támogatásból vásárolt új babzsák foteleket, ahol felfrissülhettek a délutáni táncos programokra, melyet a Barátság Kulturális Központ rendezett meg.

Az egész napos rendezvény fergeteges hangulatban telt. Nagy élmény volt a gyermekek számára a közös reggeli, a színes programok, az arcfestés és az, hogy a délután folyamán bemutatkozó táncosok nem csak műsorszámaikkal szórakoztatták őket, de a táncba is bevonták az intézmények gyermekeit. Sok kis lakónknak örök emlék marad ez a mai nap. Ezek azok az események, amelyek nagyban hozzájárulnak a nálunk tartózkodó családi közösségek megerősítéséhez, társadalmi integrációjához. ” – nyilatkozza Gemeterné Diószegi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthona I. intézményvezetője.

A „Nyitott Ház” esemény finanszírozását a Dán Vöröskereszttel való együttműködésben a Velux Alapítvány által támogatott „Remény a sérülékeny gyerekek számára Magyarországon” elnevezésű program biztosította. A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága koordinálásával megvalósuló program 2011 óta, több hazai vöröskeresztes intézmény mellett a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete által fenntartott Családok Átmeneti Otthona I-II. gyermekvédelmi intézményekben is zajlik, azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek számára olyan komplex, átfogó segítséget nyújtsanak, amely hozzájárul társadalmi felzárkóztatásukhoz, kompetenciafejlesztésükhöz és egy boldog gyermekkor biztosításához.

További képek: galéria

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 December 2021  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa7528
mod_vvisit_counterTegnap3369
mod_vvisit_counterA hónapban13088
mod_vvisit_counterÖsszesen5796383