Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények 2014-ben is Balaton Elsősegélynyújtó Szolgálatot teljesít a Pest Megyei Ifjúsági Vöröskereszt


2014-ben is Balaton Elsősegélynyújtó Szolgálatot teljesít a Pest Megyei Ifjúsági Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt idén nyolcadik alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát (röviden BESZ-t) tizenhárom Balaton-parti település húsz strandján, június 20. és augusztus 22. között. A közép-magyarországi régió részeként immár hagyományos módon augusztus 6. és 15. között fog szolgálatot teljesíteni a pest megyei szervezet.

A legalább alapfokú elsősegélynyújtó ismeretekkel rendelkező, szolgálatra jelentkező önkéntesek részére a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének munkatársai és képzett önkéntesei négyórás szakmai felkészítést tartottak a 10 napos tevékenység minél hatékonyabb és gördülékenyebb teljesítése érdekében. A tudásfrissítő képzés és információs nap célja az elméleti tudás megléte mellett a gyakorlati tudás biztosítása és a szolgálathoz kapcsolódó szabályzatok, kompetencia listák megismerése és elsajátítása volt. A felkészítések alkalmával emellett a fiataloknak lehetősége nyílt a félautomata defibrillátor használatának megismeréséhez is.

A 2014-es évben a pest megyei önkéntesek a Balaton déli partszakaszán, az alábbi strandokon teljesítenek szolgálatot, párban, minden nap 10 és 18 óra között:

  • Balatonmáriafürdő: Fizetős strand
  • Balatonfenyves: Csalogány, Központi, Alsó
  • Balatonboglár: Platán, Szigeti
  • Balatonlelle: Napfény Strand
  • Balatonszemes: Élményfürdő
  • Balatonszárszó: Központi
  • Balatonföldvár: Nyugati Strand, Keleti Strand

Az elsősegélynyújtó szolgálat minden évben támogatók segítségével valósul meg.  A BESZ-t pénzbeli hozzájárulással a Balatoni Fejlesztési Tanács, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az Uniqa Biztosító Zrt., a Canon Europe és a Német Vöröskereszt támogatta. A Coca-Cola az elsősegélynyújtók folyadékpótlásáról gondoskodik, a Nestlé Hungária Kft. Maggi instant leveseket ajánlott fel. A BonAppetit minden ételéből 15% kedvezményt, a VitaPlus Kft. pedig több mint 600 kalcium pezsgőtablettát adományozott. Az EMD Hungary Kft. defibrillátorokat biztosít, a Freesia pedig az elsősegélyládák feltöltésével segítette a 2007 óta, immár nyolcadik éve működő Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot.


 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Szeptember 2020  Október
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa5989
mod_vvisit_counterTegnap4681
mod_vvisit_counterA hónapban90156
mod_vvisit_counterÖsszesen5584734