Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Egészségmegőrzés 2 az 1-ben: véradás elsősegélynyújtással fűszerezve


Egészségmegőrzés 2 az 1-ben: véradás elsősegélynyújtással fűszerezve

E-mail Nyomtatás PDF

Népszerű pihenőhelyen, a tinnyei Üvegtigris Étterem & Panzió közvetlen környezetében, a Garancsi tó partjára hívta és várta az önkéntes véradókat 2014. július 26-án a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Solymári Alapszervezete. Az egész napos eseményen nem csak a karjukat nyújthatták az önzetlen hősök, a nap folyamán színes és látványos elsősegély bemutatókkal és az újraélesztés alapjaival is várták a helyszínre látogatókat.

Az utóbbi időszakban nagymértékben nőtt a környező településeket összekötő utakon a közúti balesetek száma, így a szervezők fontos küldetésüknek tartották nem csak a véradás népszerűsítését, de azt is, hogy minél több gépjármű vezetőhöz és szeretteihez eljusson: az elsősegélyt megtanulni nem csak gyerekjáték, de egy olyan alapvető kompetencia, amelyre bármikor, nem várt körülmények között szükségünk lehet.

A nap folyamán a Pest Megyei Ifjúsági Vöröskereszt képzett imitátorai életszerű, közúti baleseteket szimuláltak: a töréseket, vérzéseket, ittas vezetést, bukósisak nélküli motorozást imitáló fiatalok bemutatójának élménye hozzájárult annak ismertetéséhez, hogy az első sokk után milyen sorrendben és módon szükséges a sérülések ellátása, a mentőszolgálat értesítése.

A véradás és az elsősegélynyújtási bemutató mellett a rendezvényen aláírásgyűjtés zajlott a 10-es út biztonságosabbá tételéért. A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának két munkatársa baleseti tabló bemutatásával hívta fel a figyelmet a sebesség megfelelő megválasztására. Az érdeklődők a biztonság megteremtését szolgáló láthatósági kiegészítőket, tájékoztató kiadványokat kaptak ajándékba a rendőrség munkatársaitól.

„Öröm volt látni a rendezvényre látogató családok közös érdeklődését: ahogy a motoros apuka a kislányával közösen tanulja a mentőhívás alapjait. Azt, hogy az érdeklődők valóban szerették volna elsajátítani az elsősegélynyújtási ismereteket, nagyszámban adtak vért, aláírták a kezdeményező dokumentumot. A csodás környezetben tett séták, az erőt adó gulyásleves és az „örökzöld” tejfölös-sajtos lángosok igazi békebeli véradós hangulatot teremtettek” – nyilatkozza Oláh Judit, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének 1. számú Területi Szervezetének vezetője.

Az helyi szinten újszerű kezdeményezéshez több támogató is csatlakozott: Üvegtigris Étterem & Panzió hideg- és melegételt, a Jó Kenyér Pékségtől friss stanglikat, Piliscsaba Város Önkormányzata üdítőt és tombola ajándékokat és kisbuszt, Tinnye Község Önkormányzata  padokat és asztalokat, a tombola fődíját pedig a Pepi Sped Kft. ajánlotta fel.

Fotók: Galéria

Módosítás: ( 2014. augusztus 01. péntek, 09:25 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Szeptember 2020  Október
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4196
mod_vvisit_counterTegnap4681
mod_vvisit_counterA hónapban88363
mod_vvisit_counterÖsszesen5582941