Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények A kihűléses halálesetek megelőzésére figyelmeztet a Magyar Vöröskereszt


A kihűléses halálesetek megelőzésére figyelmeztet a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Teljes kihasználtsággal működnek a Magyar Vöröskereszt hajléktalanszállói, nappali melegedői, éjjeli menedékhelyei és átmeneti szállásai. A héten tartósan mínusz 15 fok közelében lesz az éjszakai hőmérséklet, ezért a kihűléses halálesetek megelőzésére hívja fel a figyelmet a humanitárius szervezet.

 

A téli hideg minden évben komoly veszélyt jelent a hajlék nélkül élőkre és az egyedülálló idősek számára is, de egyre több a nehéz anyagi körülmények között lévő család is. A kihűléses halálesetek megelőzésében mindenki segíthet, ha több figyelmet fordít a környezetében élőkre, elsősorban a magányosan élő idős emberekre és az utcán élő hajléktalanokra – hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt.

A Magyar Vöröskereszt az ország több pontján is teajáratot és utcai gondozószolgálatot működtet, mely igény esetén élelmiszert, ruhát, takarót, vény nélkül kapható gyógyszereket, kötszert és kihűlés elleni fóliát biztosít a hajlék nélkül élőknek.

A vöröskeresztes népkonyhákon naponta több száz embernek segít a szervezet meleg étellel. A humanitárius szervezet által működtetett hajléktalanokat ellátó intézmények már most többnyire teljes kihasználtsággal működnek, ahol szükséges és lehetséges időszakos férőhelyeket alakítottak ki, a fővárosban három nappali melegedőt éjszakára is megnyitott a Vöröskereszt.

A következő napokban nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet, éjszaka pedig kemény fagyokra készülhetünk. A kihűléses halálesetek megelőzése érdekében arra kérünk mindenkit, aki felszerelés, meleg ruha nélküli, segítséget kérő emberrel találkozik a közterületeken, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.

A Pest megyei szociális és gyermekjóléti szolgáltatásaink képviselőit az alábbi elérhetőségeken kereshetik fel a rászorulók:

- intézményi ellátások

- utcai gondozó szolgálatok

 

Forrás: www.voroskereszt.hu

Módosítás: ( 2014. december 30. kedd, 17:01 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 December 2021  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4702
mod_vvisit_counterTegnap9003
mod_vvisit_counterA hónapban19265
mod_vvisit_counterÖsszesen5802560