Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Hat tortás születésnap - 134 éves lesz a Magyar Vöröskereszt


Hat tortás születésnap - 134 éves lesz a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Nem csak látható, de tapintható és a program zárásaként akár „kóstolható” is volt a vöröskeresztes jelenlét a Megyei Világnapi Ünnepélyen május 6-án, a nyáregyházi Kovács István Művelődési Házban.  A műsorszámokban változatos és az elismerésekben, valamint a gasztronómiai különlegességekben gazdag rendezvényen mindenki érezhette jelentőségét annak, milyen kötődést és identitást jelent a világ legnagyobb humanitárius szervezetéhez tartozni. Az idei programon valódi közösségként ünnepelhette fennállásának 134. évfordulóját a Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. Az ünnepségen összesen 12 kitüntetést és 18 elismerést adott át a szervezet vezetése.

 

Szép hagyományt indítva, az ünnepséget megelőzően a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskola címet adományozott a Nyáregyházi Nyáry Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola részére. Az avatási ünnepséget jelenlétével Farkas Zoltán, a KLIK Monori tankerület igazgatója is megtisztelte, a táblát átvette Kemenár Lászlóné, az iskola igazgatónője.  Az iskola és a megyei Vöröskereszt között nem ez volt az első találkozási pont. 2014-ben az oktatási intézmény falai között nagy sikerrel került megrendezésre a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemőgondozási Vetélkedőjének megyei fordulója.

A Bázisiskola felavatását követően, a rendezvény vendégeit, illetve a megyei szervezet elismerésben részesülő önkénteseit és munkatársait a Nyáregyházi Alapszervezet által összeállított világnapi programcsokor szórakoztatta a település művelődési házában. A rendezvényt Maszel László úr, Nyáregyháza alpolgármestere nyitotta meg, egy személyes vöröskeresztes történet elmesélésével. Majd Fodor Antalné dr., a megyei szervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A frissítőkkel, házi süteményekkel és epercsokrokkal díszített asztaloknál a színvonalas műsorszámok között, a rendezvényen bemutatkozott a helyi általános iskola gyermekcsoportja, Kun Ágnes magán operaénekes valamint a szigetszentmiklósi Vidám Fiúk Együttes is. A rendezvényen Fodor Antalné Dr megyei elnök és Gerzsenyi István megyei igazgató elismeréseket és kitüntetéseket adtak át a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezeténél kiemelkedő teljesítményt nyújtó önkénteseknek, illetve hivatásos munkavállalóknak.

2015-ben kiemelkedő vöröskeresztes tevékenységéért kitüntetésben részesült:

Vöröskeresztes Tevékenységért - gyémánt fokozat

Rada Józsefné

 

Vöröskeresztes Tevékenységért - arany fokozat

Fodor Antalné dr.

Czírják Józsefné

 

Vöröskeresztes Tevékenységért - ezüst fokozat

Lesták Pálné

Fülöp Zoltánné

 

Vöröskeresztes Tevékenységért - bronz fokozat

Tóthné Klagyivik Ágnes

Özv. Tóth Mihályné

Fülepné Vass Katalin

 

Vöröskeresztes Tevékenységért - dicsérő oklevél

Vöröskeresztes klub Göd

Nyuli Attiláné

 

Év önkéntese

Reichné Tallárom Györgyi

 

Elismerő oklevél - ifjúsági munkáért

Fülep Tamás

Dávid Kitti

 

Elsősegélynyújtás népszerűsítéséért Ezüst Emlékérem

Csontos Ferenc

 

Életmentő érdemérem

Albrecht Péter

Kiss-Márton Vidor

Varga István Dénes

 

Év támogatója

ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

 

Év médiatámogatója

Duna-Média Televízió

 

Főigazgatói dicséret

Mesz Rita Franciska

Gerzsenyi István

 

Rada Józsefné, Fodor Antalné dr., Albrecht Péter, Kiss-Márton Vidor, Varga István Dénes, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. képviselője, a Duna-Média Televízió képviselője, Mesz Rita Franciska és Gerzsenyi István az elismerésüket a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának alsópáhoki Központi Ünnepségén, 2015. május 9-én veszik majd át.

A világnapi rendezvény zárásaként egy helyi gyümölcsszobrász remekeit, bőséges svédasztalos vendéglátást és hatféle tortasüteményt fogyaszthattak el vendégeink.  A rendezvény színvonalas megvalósítását biztosította Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzatának anyagi, valamint a TESCO-Global Zrt.-nek és a TS Gastro Kft.-nek a természetbeni támogatása, melyet ezúton is nagyon köszönünk.

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Január 2021  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3012
mod_vvisit_counterTegnap3617
mod_vvisit_counterA hónapban65541
mod_vvisit_counterÖsszesen5948648