Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Nagy gyermekek a kicsikért - 20. Pest Megyei Csecsemőgondozási Vetélkedő


Nagy gyermekek a kicsikért - 20. Pest Megyei Csecsemőgondozási Vetélkedő

E-mail Nyomtatás PDF

Társadalmunk egyik legfontosabb feladata a fiatalok családi életre nevelése, a családok egészségének megőrzése valamint a szülői szerepre való felkészítése. A gyermekek hamar felcseperednek, az egykor gondtalanul játszó kisgyerek hamar szülővé, egy másik élet gondozásáért és neveléséért felelős személlyé válik. Erre a szerepre kínál felkészülési lehetőséget az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Csecsemőgondozási Vetélkedő. A felmenő rendszerű ifjúsági verseny pest megyei fordulójának Üllő városa ad otthont.

Az országosan, két – általános iskolás és középiskolás – korcsoportban megrendezésre kerülő vetélkedőt a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt először 1987-ben rendezte meg, néhány éves szünet mellett idén 20. alkalommal valósul meg a versenysorozat. Évente, mint egy 320 csapat 1000 versenyzője mérettetik meg a vetélkedő fordulóin.

A megyei verseny május 16-án, szombaton a helyi Árpád Fejdelem Általános Iskolában valósul meg. A résztvevő általános és középiskolai tanulók a Magyar Vöröskereszt és a Védőnők Országos Szövetsége által kiadott tankönyvből sajátították el a csecsemő és gyermekgondozási ismereteiket, erről egy elméleti és öt életszerű, gyakorlati versenyállomáson adnak számot a Pest megye nyolc településéről, illetve iskolájából érkező fiatal „gyermekgondozók”.

A szakmai rendezvény megvalósításában nagy segítséget nyújt Üllő Város Önkormányzatának anyagi támogatása, valamint Tóth Imre, Tóthné Kosztyalik Tímea és Tekes-Fejes József pékmester természetbeni hozzájárulása a versenyzők ellátásához. A támogatásoknak köszönhetően, az ifjúsági vetélkedő versenyzőit meleg ebéd, frissítők, gyümölcsök és édesség is várni fogja a rendezvényen.

A rendezvényt Kissné Szabó Katalin Üllő város polgármester asszonya és Fehér Imre a település alpolgármestere is megtiszteli jelenlétével, a megyei forduló szakmai zsűrizésének elnöki feladatait Petrik Zita, az elismert gyömrői védőnő vállalta el.

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Január 2021  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa48
mod_vvisit_counterTegnap3134
mod_vvisit_counterA hónapban65711
mod_vvisit_counterÖsszesen5948818