Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Vöröskeresztes Bóbitások - Ötödik bázisovinkat köszöntöttük


Vöröskeresztes Bóbitások - Ötödik bázisovinkat köszöntöttük

E-mail Nyomtatás PDF

A szimbólumoknak jelentésük van.  Ha egy óvoda falán a vöröskeresztet tartó Flóra mackót látja egy szakhatóság képviselője, egy magánszemély vagy épp egy szülő, tudni fogja: ebben az intézményben nem csak pedagógus-, de elkötelezett humanitárius szemmel védik, óvják és nevelik az apróságokat. Ahhoz, hogy egy óvoda csatlakozhasson a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt nyitott elkötelezettségen alapuló szakmai hálózatához rendelkeznie kell olyan pedagógia programmal és szakmai tevékenységgel, amely által méltó tagja lehet ennek a közösségnek. A nagykőrösi Bóbita Óvoda egy ilyen intézmény. Az óvoda Pest megyében ötödikként, 2015. május 15-én vált hivatalos keretek között a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisovijává.

A IV. Egészség- és Sportnap – „Együtt a család” elnevezésű rendezvényen vehette át az intézmény bázisovi címét igazoló plasztik táblát a nagykőrösi Bóbita Óvoda vezető óvónője, Talamon Attiláné Kovács Dávidtól, a Magyar Vöröskereszt országos ifjúsági szakmai vezetőjétől. A hivatalos avató ünnepélyen színes műsorszámokkal: tánccal, tornával és performanszokkal mutatkoztak be az óvoda gyermekcsoportjai.  Az újonnan avatott cím mellé a szervezet képeskönyveket és társasjátékokat is adományozott az intézménynek, hozzájárulva a gyermekek intézményi foglalkoztatásához.

Az átadást követően az intézmény óvodásai szüleikkel közösen változatos programkínálatból válogathattak: véradással segíthettek embertársaikon, egészséges ételeket kóstolhattak meg, jógázhattak, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt, elsősegély bemutatót tekinthettek meg, focizhattak, tibeti hangtál terápiát illetve akupunktúrát próbálhattak ki, de akár betekinthettek egy mentőbe, rendőrségi szolgálati gépjárműbe vagy egy tűzoltóautóba.

Az egész délután át tartó családi nap összehozta az óvoda közösségét, szülők és gyermekek az intézmény munkatársaival közösen gondtalanul tölthették együtt a péntek délutánt.

Az elnyert címhez a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete sok örömöt és eredményes munkavégzést kíván az intézmény pedagógusai és óvodásai számára.

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Január 2021  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa73
mod_vvisit_counterTegnap3134
mod_vvisit_counterA hónapban65736
mod_vvisit_counterÖsszesen5948843