Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Gödöllő és Kakucs indulhat az országos vetélkedőn


Gödöllő és Kakucs indulhat az országos vetélkedőn

E-mail Nyomtatás PDF

Nincs annál felelősségteljesebb, nehezebb és szebb feladat, mint egy ártatlan, önmagát még ellátni nem képes élet gondozása. Van, akinek ez pillanat a szülőséggel, a kistestvér születésével érkezik meg és vannak azok a bátor gyerekek, fiatalok, akik már 11-17 éves korukban, az iskolai védőnő segítségével képessé válnak ezen ismeretek gyakorlására és annak megmérettetésére. Ők azok, akik évről évre, idén 20. alkalommal elindulnak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Országos Felmenő Rendszerű Csecsemőgondozási Vetélkedőjén.

A ifjúsági vetélkedő május 16-i pest megyei fordulója versenyhelyszínét az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola biztosította. A versenyen összesen nyolc Pest megyei csapat mérhette össze csecsemő- és kisgyermek gondozási ismereteit, gyermek illetve ifjúsági korcsoportban.

A rendezvény a „házigazda” intézmény tanulóinak színvonalas műsorszámaival kezdődött el, majd az ifjúsági versenyt ünnepélyesen megnyitotta Kissné Szabó Katalin Üllő város polgármester asszonya. A nyitóbeszédet követően Árpásiné Mészáros Mónika az iskolai igazgató-helyettese és Gerzsenyi István a Pest Megyei Vöröskereszt igazgatója is köszöntötte a versenyzőket.

A „csecsemőgondozók” egy elméleti és négy életszerű, gyakorlati versenyállomáson adtak számot tudásukról. Ebben az évben a verseny különlegessége volt, hogy két külön forgásban versenyeztek a korcsoportok. Az éppen nem vetélkedő versenyzők valódi gyermekeken „gyakorolhattak” a várakozási idő alatt: az iskola első osztályos tanulói várták a gyermek játszóházban a közös időtöltést. Újdonság volt az is, hogy a gyakorlati állomásokon a háromfős csapatoknak összesen kettő feladatot kellett megoldaniuk párhuzamosan.

„Ez az újítás már komoly ráhangolódást jelent a csapatoknak az országos megmérettetésre. A döntőn a fiataloknak egyszerre három különböző feladattal kell majd megbirkózniuk, szeretnénk, ha kellő önbizalommal és tapasztalattal vágnak neki a budapesti, országos fordulónak.” – nyilatkozza Gerzsenyi István, megyei igazgató.

A kilenc védőnőből álló szakmai zsűrinek ebben az évben sem volt könnyű dolga a felkészült versenyzők értékelésekor. A verseny elérhető összpontszáma ebben az évben 190 pont volt.

Gyermek kategória:

Helyezés

Csapat megnevezése

Terület megnevezése

Elért pontszám

1. helyezett

Szent Imre Katolikus Általános Iskola (Gödöllő)

6. számú Területi Szervezet

162 pont

2. helyezett

(holtverseny)

Árpád Fejdelem Általános Iskola (Üllő)

5. számú Területi Szervezet

156 pont

Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola (Pilisszentkereszt)

1. számú Területi Szervezet

156 pont

3. helyezett

Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Bugyi)

3. számú Területi Szervezet

153 pont

4. helyezett

Bárdos Lajos Általános Iskola (Dunakeszi)

7. számú Területi Szervezet

142 pont

Ifjúsági kategória:

Helyezés

Csapat megnevezése

Terület megnevezése

Elért pontszám

1. helyezett

„Kakucsi Ifjak” (Kakucs)

3. számú Területi Szervezet

161 pont

2. helyezett

„Babamosoly” csapat (Üllő)

5. számú Területi Szervezet

160 pont

3. helyezett

Selye János Humán Szakközépiskola (Vác)

7. számú Területi Szervezet

151 pont

Gratulálok a csapatok eredményeihez és magas pontszámaihoz! Bízunk abban, hogy mindenki nagyon jól érezte magát szakmai rendezvényünkön. A felkészítőknek és a szakmai zsűri tagjainak ezúton is köszönjük hozzájárulásokat rendezvényünkhöz.

A két kategóriában indulók megyei legjobbjai fogják képviselni Pest megyét az országos döntőn, amelynek versenynapja 2015. június 6-án, szombaton lesz a budapesti  Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karon.

Képek: hamarosan a Galériában

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Október 2020  November
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa72
mod_vvisit_counterTegnap2645
mod_vvisit_counterA hónapban51607
mod_vvisit_counterÖsszesen5686261