Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Idén is "szigeteltünk"


Idén is "szigeteltünk"

E-mail Nyomtatás PDF

Negyedik alkalommal kapcsolódott be a legnagyobb hazai fesztivál civil programjába a legnagyobb hazai humanitárius szervezet A Sziget Fesztivál Civilszigetén a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a -1. naptól a zárónapig, hétfőtől vasárnapig bemutathatta az érdeklődőknek a humanitárius szervezet munkáját.

A szigetlakók száma idén is rekordokat döntött. A sajtó beszámolói szerint mintegy kilencvenezer ember látogatott el a Hajógyári-szigetre. Az érdeklődők számára lehetőséget biztosítottunk a csecsemő és felnőtt reanimáció elsajátítására, baleset-szimulációs bemutató megtekintésére, a vöröskeresztes mozgalommal és elsősegélynyújtással kapcsolatos tesztek kitöltésére valamint a vöröskereszt emblémához kapcsolódó közösségi, játékos feladatok kipróbálására is.

A vöröskeresztes sátoron belül különböző, a mozgalom emlékezetes pillanatait, tevékenységét megörökítő képgalériát, valamint angol és magyar nyelvű információs táblákat tekinthettek meg az érdeklődők. A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság együttműködésével  már az első évektől hangsúlyt fektetünk a drog- és alkohol prevencióra, melyet ittasságot és kábultságot szimuláló szemüvegek segítségével tesszük életszerű élménnyé az érdeklődők számára.

„A Sziget Fesztivált minden évben nagyon várjuk. Nem csak azért, mert a fesztiválon való részvételi lehetőség önmagában is egyfajta megtiszteltetés a megyei szervezetünk részére, hanem azért is, mert a nemzetközi közegben történő bemutatkozás a szervezet önkéntesei számára is jutalom, büszkeséggel végzik tevékenységüket a rendezvényen.” – meséli Megyesi Judit programkoordinátor.

Civilszigetes jelenlétünkről idén is készült sajtónyilvánosság: a Metropol újság szerkesztőjének volt lehetősége mesélni programunkról.

Fotók: Galéria

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 December 2021  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa7677
mod_vvisit_counterTegnap3369
mod_vvisit_counterA hónapban13237
mod_vvisit_counterÖsszesen5796532