Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Összefogásra szólít a Vöröskereszt a menekültek ügyében


Összefogásra szólít a Vöröskereszt a menekültek ügyében

E-mail Nyomtatás PDF

Elhadj As Sy, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) főtitkára Röszkére utazik, hogy személyesen tájékozódjon a hazai menekülthelyzetről, a Magyar Vöröskereszt helyszínen végzett humanitárius munkájáról és egyúttal összefogásra szólítson ebben a nehéz, humanitárius helyzetben.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) főtitkára jelenlétével is szeretné felhívni a figyelmet, hogy jelen helyzetben a legfontosabb, hogy a hazájukból elmenekülő, rászoruló menekülteket humanitárius bánásmódban kell részesíteni.

A Vöröskereszt Vörösfélhold szervezetek a Genfi Egyezmények szerint különleges, úgynevezett kiegészítő szerepet töltenek be az államok, így például Magyarország esetében is. Humanitárius tevékenységüket a kormányokkal, a hatóságokkal együttműködésben, ugyanakkor pártatlan, semleges és megkülönböztetés nélkül végzik. Az eddigi együttműködésért és segítőkész hozzáállásért szeretnénk köszönetet mondani a hatóságok, kiemelten a rendőrség munkatársainak, akik a mindennapok során segítik humanitárius munkánkat.

Mint ismeretes, a Magyar Vöröskereszt a röszkei idegenrendészeti előállító helyen hetek óta 24 órás ügyeletet lát el. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei elsősegélynyújtó és pszichoszociális feladatokat végeznek, valamint higiéniai csomagokkal segítik a hazánkba érkező, rászoruló menekülteket. A hazai legnagyobb humanitárius szervezett egyúttal újabb eszközöket és humánerőforrást csoportosít át, hogy növelje hatékonyságét a déli határszakaszon lévő gyűjtőpontokon, a röszkei idegenrendészeti előállítóban és akár a határ túloldalán is.

Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke kiemelte: „A Magyar Vöröskereszt 2015 júliusa óta közel 30 ezer rászoruló menekültnek nyújtott segítséget az ország több pontján (Röszke, Budapest, Bicske, Hegyeshalom, Debrecen, Vámosszabadi).”

„Erőforrásaink végesek, ezért is indítottunk gyűjtés 1359-es adományvonalunkon és hívtuk, hívjuk segítségül önkénteseinket” – tette hozzá a szervezet elnöke.

A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja az adományokat 1359-es adományvonalán. Mindenki, aki felhívja a 1359-es adományvonalat vagy elküldi SMS-ben az ADOMANY szót 250 forinttal járul hozzá a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységéhez.

Az összegyűlt pénzből olyan mobil konténerek és felszerelések vásárlását tervezi a szervezet, melyekben megfelelő módon biztosítható a hazánkba érkező menekültek egészségügyi és szociális ellátása. Emellett további higiéniai egységcsomagok összeállítását és az elsősegélynyújtó ügyeletek megerősítését tűzte ki célul a szervezet.

A 1359-es adományvonal felhívása mellett az alábbi számlaszámon várja a pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt: K&H Bank 10405004-00026548-00000009 számlaszámra (KÖZLEMÉNY: Menekült).

Forrás: www.voroskereszt.hu

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 December 2021  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4953
mod_vvisit_counterTegnap9003
mod_vvisit_counterA hónapban19516
mod_vvisit_counterÖsszesen5802811