Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Bukaresti megmérettetéssel zárult az idei ifjúsági versenyidőszak


Bukaresti megmérettetéssel zárult az idei ifjúsági versenyidőszak

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Elsősegélynyújtó Versenyen (First Aid Competition in Europe - FACE) a „Templomdombi Devils”-ek képviselték a Magyar Vöröskeresztet, egyben hazánkat. A szentendrei Templomdombi Általános Iskola pedagógusaiból szerveződött ötfős felnőtt csapat a májusi országos elsősegélynyújtó versenyen „bezsebelt” aranyérem után, szeptember 10. - 13. között Bukarestben méretetett meg 27 másik európai csapattal közösen.

A versenynap szeptember 12-re, az elsősegélynyújtási világnap hétvégéjére esett. A román főváros „Lumea Copiilor” parkjában megrendezett 14 kárhelyes versenyen magyar delegációnk vonatos, autós, repülőgépes balesettel, hídról leesett sérülttel, füstmérgezéssel, sziklamászókkal és tömeges katasztrófával is találkozott. A sérülések realisztikussága és a versenybírók munkája is európai színvonalú volt a bukaresti fordulón.

„Verseny közben tapasztalhattuk meg, hogy a hangsúlyos területeken eltér a nemzetközi protokoll a hazai gyakorlattól. Sajnos, ezek megismerésére és begyakorlására nem volt elég időnk és lehetőségünk. A csapat munkáját minden állomáson dicsérték. Nagyon jó érzés volt felkészítőként látni versenyzőink profizmusát, talpraesettségét és nem utolsó sorban a jó csapatmunkát!” – írja beszámolójában Szabó Anikó, a csapat felkészítője.

A Szentendrei Devils csapat a bukaresti versenyen 25. helyezést ért el. A nemzetközi tapasztalatokat a csapattagok mindennapi életükben és tanári munkájukban is hasznosítani tudják. Emellett megszerzett ismereteikkel hozzájárulnak a Pest Megyei Vöröskereszt elsősegélynyújtási, versenyszervezési módszertanához is.

A csapat kiutazásához és részvételéhez támogatásukkal hozzájárultak:

  • Magyar Vöröskereszt
  • Egészséges Városért Közalapítvány
  • EGIS Gyógyszergyár
  • Szentendre Város Önkormányzata
  • Pest Megyei Önkormányzat
  • MagirusRent
 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 December 2021  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4460
mod_vvisit_counterTegnap9003
mod_vvisit_counterA hónapban19023
mod_vvisit_counterÖsszesen5802318