Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Adományozz januárban


Adományozz januárban

E-mail Nyomtatás PDF

A szeretet ünnepéhez közeledve élénkebbé válik az adományozási kedv. A különféle akciókról, az ünnepi gyűjtésekről és az adományozás, segélyezés fontosságáról kérdeztem Gerzsenyi István, megyei igazgató urat.

M.J.: Az adventi időszakban milyen módon segíthetünk a Pest Megyei Vöröskeresztnek?

G.I.: A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete az adventi időszakban Pest megye számos településén, több alkalommal szervez adománygyűjtést. Főként tartós-, illetve alap élelmiszereket gyűjtünk. A gyűjtésekről a területileg illetékes irodákban és munkatársaktól lehet érdeklődni, illetve a helyi média ad folyamatos tájékoztatást.

M.J.: Karácsony közeledtével sokan segítenek. Januárban is ilyen tapasztalatokkal rendelkeznek?

G.I.: Sajnos több éves tapasztalat, hogy az ünnepek elmúlásával az adventi időszakban "fellángoló" adakozási, segélyezési kedv is elmúlik, de legalább is jelentős mértékben mérséklődik.

M.J.: A híradásokban olvashatjuk, hallhatjuk és tapasztalhatjuk azt, hogy sokan nagyon nehéz körülmények között élnek. A rászorulók számára hogyan lehet szebbé tenni az ünnepet?

G.I.: Elsősorban odafigyeléssel. A nehéz helyzetben lévő rászorulók - bármilyen furcsán is hangzik - elsősorban arra vágynak, hogy a környezetük észre vegye őket. Nem fizikailag, emberi értelemben. Erre vágynak az év minden napján, de ez az érzés év vége felé, a szeretet időszakában, amikor Mindenki igyekszik minél több időt tölteni a családjával, szeretteivel, barátaival, hatványozottan felerősödik. Természetesen az éhség és fázás érzetének csökkentését sem szabad lebecsülni.

M.J.: Több támogatója van a Pest Megyei Vöröskeresztnek. Véleménye szerint miért a Vöröskeresztet támogatják ezek a felajánlók?

G.I.: A Magyar Vöröskereszt 1881. óta végzi humanitárius tevékenységét. A közel 135 év alkalmas volt arra, hogy nemzedékeken keresztül átörökítse a társadalom elismerését és megbecsülését, amit missziója során az emberi szenvedés, nélkülözés és kirekesztettség ellen kifejtett erőfeszítésével méltán vívott ki. Kérdésére válaszolva, meggyőződésem, hogy a Magyar Vöröskereszt iránti társadalmi bizalomnak köszönhető, hogy a segíteni vágyók támogatásuk felajánlásakor leggyakrabban a  Magyar Vöröskereszthez fordulnak.

M.J.: Végezetül, kérem, meséljen arról, Ön szerint miért fontos, miért jó segíteni másoknak?

G.I.: Hogy "miért fontos segíteni?" Azért, mert senki nem élhet boldog és teljes életet, ha a közvetlen, vagy tágabb környezetében a szenvedés, a nélkülözés, vagy éppen a magány jelen van. Ezekre nem lehet válasz a közöny! Ezek ellen tenni kell! Jó érzés segíteni, mert olyan pozitív energiákat szabadít fel ami feltölti a rászorulót és feltölti a segítséget nyújtót is.

 

Köszönöm az interjút.

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2021 Január 2021  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3103
mod_vvisit_counterTegnap3617
mod_vvisit_counterA hónapban65632
mod_vvisit_counterÖsszesen5948739