Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Ha szükséges, legyen eredményes


Ha szükséges, legyen eredményes

E-mail Nyomtatás PDF

Az idén 135 éves Magyar Vöröskereszt biatorbágyi csoportja igencsak aktív és eredményes esztendőt hagyott maga után. Azonban tegyük hozzá gyorsan, segélyszervezet lévén az eredményes kifejezés ez esetben egészen más értelmet nyer, mint az általános köznapi értelemben. Vitán felül, az volna a legjobb, ha nem lenne rájuk szükség. Annál már csak az a jobb, hogy vannak – mégpedig mindig és mindenhol, ahol szükség, baj, nélkülözés üti fel a fejét.

A biatorbágyi vöröskeresztesek négy alkalommal szerveztek és tartottak véradó napot, esetenként 40-60 fő donor részvételével. 9 csapat részvételével városunkban rendezték meg a területi elsősegély-nyújtó versenyt, valamint bemutatót tartottak a szeptemberi Városi Egészségnapon. Kezdeményezésükre - az önkormányzat finanszírozása mellett - 21 intézményi dolgozó elsősegély oktatása történt meg. Ezzel sikerült elérni, hogy minden önkormányzati intézmény rendelkezik immár 2-4 elsősegély-nyújtásra kiképzett dolgozóval. Több mint ötven rászoruló családot tudtak segélyezni az általuk begyűjtött élelmiszer, játék és ruha adományokkal. Havi rendszerességgel klubnapokat szerveztek és tartottak a tagok és szimpatizánsok számára. (Ezekre továbbra is várnak minden érdeklődőt, minden hónap 4. szerdáján fél 5-kor, a Faluházban.)

A szervezet egyik kezdeményezője és állandó segítője a kárpátaljai testvértelepülésünkre – Nagydobronyba – irányuló városi adománygyűjtésnek. Az utánpótlás nevelés érdekében ifjú tagokat toboroztak, és vontak be karitatív munkájukba. Számukra külön képző tábort tartottak. Külön gondod fordítottak arra, hogy minden városi rendezvényen jelen legyenek, melyeken a gyűjtő és tagtoborzó munkájuk mellett más civilszervezetekhez hasonlóan a vendégek fogadásából, a programok színesítéséből is kivették a részüket. Ilyen pezsgő éle mellett nem csoda és különösen örömteli, hogy az alapszervezeti tagság létszáma 150 fő fölé emelkedett.

A biatobágyi szervezet 2015-ben elvégzett kiemelkedő munkáját a hagyományosan a Gizella Otthonban rendezett decemberi évzárón köszönték meg a város és a megyei Vöröskereszt vezető munkatársai. Ugyanezen alkalommal köszöntötték az év során magas véradószámot elért önkénteseket is. Fodor Antalné dr. megyei elnök és Gerzsenyi István megyei igazgató emlékérmet adott át Tarjáni István húszszoros, Varga Imre, Portik Gyula, Halter Mihály ötvenszeres és id. Pintér Pál százhuszonötszörös véradóknak.

A biatorbágyi vöröskeresztes csoportba jelentkezni, illetve velük a kapcsolatot felvenni a 06 30 271 9791 telefonszámon, Szanyi József elnöknél lehet.

Forrás: BiKö

További képek: link

Módosítás: ( 2016. február 24. szerda, 15:21 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Szeptember 2020  Október
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa6283
mod_vvisit_counterTegnap4030
mod_vvisit_counterA hónapban100525
mod_vvisit_counterÖsszesen5595103