Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás Hírek Példás összefogás a katasztrófa áldozataiért


Példás összefogás a katasztrófa áldozataiért

E-mail Nyomtatás PDF

A keddi haiti földrengés kapcsán a világ legnagyobb humanitárius világszervezetei siettek a rászorulók segítségére. Köztük elsőként a Haiti Vöröskereszt munkatársai alig pár órával a katasztrófa bekövetkezte után megkezdték a mentést,  a sebesült és hajléktalanná vált emberek segítését. A Magyar Vöröskereszt felhívást intézett a lakossághoz. Katasztrófa-számlájára várja a  pénzadományokat, melyeket a nemzetközi Vöröskereszten keresztül juttat el a károsultaknak. A tragédia kapcsán Pest megyében is példátlan összefogások sora indult el. Vác Város Önkormányzatának képviselői - politikai elkötelezettségtől függetlenül - álltak az ügy mellé, s  képviselői keretükből összesen 1 millió forintot ajánlottak fel, míg az egyházak az ugyancsak Vácon kezdődő ökumenikus imahéten  a hívek segítségét kérik - hangzott el pénteken a szervezetek közös sajtótájékoztatóján.

A váci összefogás egy közös figyelemfelhívással vette kezdetét. Pénteken sajtótájékoztató keretében tárta a nyilvánosság elé Török László a Magyar Vöröskereszt Pest megyei igazgatója és Tomori Pál, a váci önkormányzati képviselője a részleteket.
Török László ismertette a sajtó képviselőivel a Vöröskereszt Nemzeti Társaságok által készített legfrissebb helyszíni beszámolókat.
Eszerint a mentés mellett óriási veszélyforrást jelent a holttestek elhantolásának nehézsége. A pénteki jelentés szerint ugyanis több, mint 4000 áldozat eltemetéséről kellene gondoskodni, ám a mentés és a romok eltakarítása felemészti az emberi erőforrást. A legnagyobb szükség kutató-mentőcsapatokra, orvosi ellátásra, elsősegély-készletekre, élelmiszerre, valamint ivóvízellátásra mutatkozik, melyekhez a Magyar Vöröskereszt a leggyorsabb és legrugalmasabb segítséget nyújt: pénzadományt küld.
A sajtótájékoztatón részt vett Fónagy Miklós református esperes, dr. Beer Miklós katolikus megyéspüspök, Detre János evangélikus és Meláth Attila baptista lelkész. Az egyházfők közös imáta hívták a híveket a vasárnap kezdődő ökumenikus imahétre, ahol a hitből fakadó együttérzésre és adakozásra kérik őket. Ígéretük szerint a gyűjtés várhatóan további 150 ezer forinttal járul hozzá a Magyar Vöröskereszt akciójához.
Eddig 2,3 millió forintnyi felajánlás érkezett a Magyar Vöröskereszt Katasztrófa-számlájára.  Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatójának reményei szerint a gyűjtő-akció a 10 millió forintot is elérheti.


Módosítás: ( 2010. február 17. szerda, 14:55 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Május 2020  Június
Va Ke Sz Cs Sz
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1033
mod_vvisit_counterTegnap6329
mod_vvisit_counterA hónapban177245
mod_vvisit_counterÖsszesen5258166