Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Önkéntesség Tegyük együtt! program Művészeti kiállításon mutatkozott be a Vöröskereszt önkéntes programja


Művészeti kiállításon mutatkozott be a Vöröskereszt önkéntes programja

E-mail Nyomtatás PDF

Fogyatékos fiatalok művészeti kiállításán mutatkozott be a „Tegyük együtt” önkéntes program Kismaroson. Balázsné Juhász Andrea, Önkéntes Pont vezető a kiállítás megnyitója előtt beszélt az önkéntesség társadalmi jelentőségéről és a „Tegyük együtt” programról.

„Mi is élünk, mi is alkotunk” címmel rendeztek kiállítást a Kismarosi Teleházban fogyatékkal élő, sérült fiatalok alkotásaiból. A kiállítók a budapesti ÉNO, DOWN Alapítványtól és a Szent Margit Otthonból érkeztek az októberi megnyitóra. A megnyitó előtt a Vöröskereszt „Tegyük együtt” programja is bemutatkozott, felhívva a figyelmet az önkéntes munka és az önzetlen segítségnyújtás társadalmi jelentőségére.

 

„A program bemutatásán elsősorban a fogyatékkal élőket segítő szervezetek munkatársai vettek részt, akik maguk is fontosnak tartják az önzetlen segítségnyújtást. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az önkéntesek bevonása fontos, és maguk is szívesen foglalkoztatnának önkéntes munkaerőt." – mondta Balázsné Juhász Andrea, a Váci Önkéntes Pont és a Magyar Vöröskereszt Váci Területi Szervezetének vezetője.

A „Tegyük együtt!” önkéntes programról:

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a NIOK Alapítvánnyal közösen vesz részt egy olyan országos, az önkéntességet népszerűsítő programban, mely az önkéntesség szervezett keretét, és annak infrastrukturális hátterét kívánja megteremteni. A program során Dunakeszin Önkéntes Centrumot, vöröskeresztes területi irodáinkban Önkéntes Információs Pontokat alakítottunk ki. Az Önkéntes Centrum és az információs pontok a leendő önkéntesek és a fogadószervezetek egymásra találását segítik, a fogadószervezetek felkutatásában, felkészítésében és az önkéntesség népszerűsítésében vesznek részt.

Az önkéntes lehetőséget keresőket (magánszemélyeket és fogadószervezeteket egyaránt) Vácott a Vöröskereszt területi irodájában várják!

Módosítás: ( 2010. november 24. szerda, 15:08 )  

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetét a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.

 


Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Június 2020  Július
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa749
mod_vvisit_counterTegnap4107
mod_vvisit_counterA hónapban8285
mod_vvisit_counterÖsszesen5269583