Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt


Önkéntes akcióval ért véget a „Tegyük együtt” program

E-mail Nyomtatás PDF

Falfestés, szigetelés, faültetés, kertrendezés – június 27-én mindenki a péceli Idősek Otthonának szépítésén fáradozott. Az önkéntes akció azt a közel másfél éves, az Európai Unió és az Európai Szociális Alap által finanszírozott önkéntes programot zárta, amelynek köszönhetően több mint 1000 önkéntes, közel 7000 órát dolgozott megyeszerte, a Pest Megyei Önkéntes Centrumon keresztül.

 

2010 februárjában indult a TÁMOP 5.5.2/09-2009-0004 azonosító jelű Tegyük együtt!” Program az önkéntesség elterjesztéséért elnevezésű projekt, amely a Pest megyei önkéntes hálózat kialakításáért és működtetéséért, valamint az önkéntesség népszerűsítéséért felelt. A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által közösen vitt programnak köszönhetően több mint ezren vállaltak önkéntes munkát megyeszerte az Önkéntes Centrumon és az Önkéntes Információs Pontokon keresztül. A programnak köszönhetően olyan sikeres önkéntes akciók valósultak meg az elmúlt másfél évben, mint a százhalombattai hajléktalanok árvízi segítségnyújtása, a pilisi és letkési házak utólagos nyílászáró szigetelése, vagy olyan vállalati programok, mint a nagykátai óvoda játszóterének és a budakeszi Vadaspark környezetének rendbe tétele. „Az önkéntesek toborzásán és közvetítésén túl hangsúlyt fektettünk a fogadó szervezetek felkészítésére is, hiszen az önkéntesekkel való foglalkozás összetett feladat, ami komoly felkészülést igényel. 13 alkalommal tartottunk szakmai fórumot civil szervezetek számára, ahol az önkéntes menedzsmenttől kezdve, a tárgyalástechnikán át a civil - forprofit kapcsolatépítés gyakorlatáig hallhattak előadásokat a résztvevők.” – mondta Kuti Zsolt, projektmenedzser.

Június 27-én, utolsó közös akcióként és a program zárásaként önkéntes napot hirdetett a projekt lebonyolításáért felelős két szervezet, ahol a Pest Megyei Önkormányzat, a NIOK Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének munkatársai, valamint a péceli Fáy András Szakközépiskola diákjai vettek részt. Közel félszázan festették a falakat, szigetelték az ablakokat és rendezték a kertet – így téve szebbé, barátságosabbá, élhetőbbé az Idősek Otthonát. A közös munkában mindenki részt vett: Szabó István, a Pest Megyei Önkormányzat alelnöke, Szöllősi Attila, Pécel polgármestere és Rotyis József, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének igazgatója cseresznyefát ültetett, a megyei önkormányzat dolgozói és a vöröskeresztes önkéntesek az otthon szobáit festettek ki, a szakközépiskola diákjai pedig a kertet gondozták. A munka végeztével közös bográcsozás zárta az önkéntes napot.

Módosítás: ( 2011. június 28. kedd, 08:38 )  

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetét a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.

 


Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Január 2020  Február
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa163
mod_vvisit_counterTegnap511
mod_vvisit_counterA hónapban27993
mod_vvisit_counterÖsszesen4694423