Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Elsősegélynyújtás Hírek MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENY - SIKERESEK VOLTAK A PEST MEGYEI VERSENYZŐK


MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENY - SIKERESEK VOLTAK A PEST MEGYEI VERSENYZŐK

E-mail Nyomtatás PDF

Immár 7. alkalommal szurkolhattunk a Pest megyei csapatoknak a Magyar Vöröskereszt Budapesti Fővárosi és Pest Megyei szervezete által közösen életre hívott megyei elsősegélynyújtó versenyen. A 33 résztvevő – 5-5 fős - csapat a területi versenyekről jutott tovább a döntőbe.

A 165 résztvevőt számláló megmérettetés számos izgalmat rejtegetett. A három korcsoport különböző baleseti szituációkban mutathatta meg szaktudását, ügyességét és nem utolsó sorban kreativitását és leleményességét. A versenyzők ezúttal is az Orczy kertben bizonyíthatták, hogy valóban elsősegélyt tudnának nyújtani balesetet szenvedett embertársuknak.

Artériás vérzés, kutyaharapás, robbanás következtében csonkolt ujj, gázolásos baleset, égési sérülés, és még sokáig sorolhatnánk azokat a sérüléseket, melyek az imitátorok segítségével adták vissza a való világban ránk leselkedő baleseti helyzeteket. A résztvevők szakszerű elsősegély-nyújtását látva joggal mondhatjuk: szerencsés az a sérült, akit a már döntős csapatok bármely tagja lát el. Valljuk be, a felnőttek többségének mára jócskán megkopott a tudása ahhoz, hogy „éles” helyzetben el tudjon látni egy sérülést, ám ezek a fiatalok nem csak szaktudásukkal, de bátorságukkal is bizonyították, hogy az elsősegélynyújtás elsajátítására időt kell szentelnünk.

A rendezvényen 34 imitátor vett részt. A sebek, sérülések elkészítéséhez só-gyurmát és málnaszörpöt használtak a képzett ifjúsági önkéntesek. A feladatok szakszerű megoldását 18 versenybíró felügyelte, akik mindannyian a mentőszolgálat munkatársai voltak. Munkánkat a Pest Megyei Rendőr - főkapitányság munkatársai is segítették, akik egy-egy baleseti helyszínen teljesítettek szolgálatot. A verseny nem valósulhatott volna meg, ha nincs az a 30 ifjúsági önkéntes és 30 hivatásos munkatárs, akik a pihenőállomások vezetői és csapatkísérői feladatait látták el, illetve szervezői, logisztikai, állomásvezetői munkájukkal járultak hozzá a megmérettetés sikeréhez.
Pest megyéből 9 általános iskolai /gyermek kategória /, 5 szakközépiskola / ifjúsági kategória / és 1 felnőtt csapat vett részt az idei döntőn. Budapestről – 7 általános iskola, 7 szakközépiskola és 4 felnőtt csapat indult.

Eredmények

Gyermek kategória:

1. helyezett: 315, 5 ponttal – Árpád Fejedelem Általános Iskola – Üllő. Ők képviselik Pest megyét a május 22. – 24. – e között megrendezésre kerülő országos versenyen, Zánkán, valamint a csapat részt vehet a Pest Megyei Szervezet kápolnásnyéki táborában, július 19. – 25. – ig.

2. helyezett: 290 ponttal – Premontrei Szent Norbert Gimnázium – Gödöllő.

3. helyezett: 285 ponttal a Biatorbágyi Általános Iskola.

Ifjúsági kategória:

1. helyezett: 333 ponttal – Török János Egészségügyi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola – Cegléd. Ők képviselik Pest megyét a május 22. – 24. – e között megrendezésre kerülő országos versenyen, Zánkán, valamint a csapat részt vehet a Rijekában szeptemberben megrendezésre kerülő nemzetközi elsősegélynyújtó találkozón.

2. helyezett: 321 ponttal – Radnóti Miklós Gimnázium – Dunakeszi.

3. helyezett: 290 ponttal – Premontrei Szent Norbert Gimnázium – Gödöllő.

Felnőtt kategória:

helyezett: 318 ponttal - Török János Egészségügyi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola – Cegléd. Ők képviselik Pest megyét a május 22. – 24. – e között megrendezésre kerülő országos versenyen, Zánkán. A csapatnak lehetősége lesz az országos versenyen kivívni az európai döntőn való szereplés jogát, melyet Németországban rendeznek meg.

Köszönjük támogatóinknak: a FRÉZIA HUNGARY KFT-nek és a KHELL-FOOD KFT-nek, hogy támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

 

-Tóth Tünde-

 

Módosítás: ( 2009. december 16. szerda, 10:51 )  

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Július 2020  Augusztus
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa589
mod_vvisit_counterTegnap3045
mod_vvisit_counterA hónapban19234
mod_vvisit_counterÖsszesen5312219