Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt


Hírek

Véget ért a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

E-mail Nyomtatás PDF

Kagyló által okozott vágott sebek, kisebb ficamok, törések… Hőgutától a megindult szülésig, gyakran egészen komoly esetekkel is meg kellett birkózniuk a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek a Balaton parton. Idén harmadik alkalommal teljesítenek a szervezet ifjúsági önkéntesei elsősegély ügyeletet. A 364 szakképzett fiatal 2009. július 2. és augusztus 19. között huszonhat balatoni strandon látta el a sérüléseket. A Magyar Vöröskereszt 13 strandra egy-egy félautomata defibrillátort telepít, amelyek használatát az önkéntesek külön képzés keretében sajátították el.

Módosítás: ( 2009. december 16. szerda, 11:01 ) Bővebben...
 

Több mint 7300 élet menthető meg

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint 2700-an vettek részt a rendőrségi véradónapokon, ebből 2439-en váltak a mindennapok hősévé és adtak vért. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Rendőr-főkapitányság immáron második alkalommal szervezte meg az Országos Rendőrségi Véradónapot, február 1. és 14. között. Az apropó szomorú, a cél nemes. Ebben az esztendőben 63 helyszínen vártuk a véradókat.

Idén is sikeres volt a Borbély Zoltán és minden hősi halott rendőr emlékére megrendezett Országos Rendőrségi Véradónap. Idén 2439-en nyújtották karjukat és adtak vért, mely 7317 emberélet megmentését tette lehetővé. Pest megyében 4 helyszínen, a váci, a budaörsi, a szigetszentmiklósi és a ceglédi rendőrkapitányságon adtak vért a rendőrök, összesen 92-en.

A központi megemlékezés február 11-én, a Magyar Vöröskereszt Székházában került megrendezésre. A Belügyminisztérium képviseletében Dr. Zsinka András személyügyi főosztályvezető nyitotta meg az ünnepséget. Köszöntőt mondott Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke, Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki Borbély Zoltán r. hadnagy urat posztumusz a “Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntette ki. Az elismerést Borbély Zoltán özvegyének és árváinak nyújtotta át. A rendőrség hősi halottairól Bényi Mónika r. őrnagy az ORFK szóvivője mondott megemlékező beszédet. Akik velünk együtt tisztelegtek e napon: Novodomszky Éva, Fehér Adrienn, Mága Zoltán, Pintér Tibor, St. Martin, Várfi Sándor, Horváth Gyula, Schobert Norbert és a Készenléti Rendőrség Zenekara.

A nemes kezdeményezéshez idén az Országos Polgárőr Szövetség is csatlakozott. Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke és Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiegészítő együttműködési megállapodást írt alá az Országos Polgárőr Véradónapról, melynek dátuma 2011-től minden év júliusának első szombatja lesz.

 

Országos Csecsemőgondozási Verseny - Jól szerepelt a Pest Megyei csapat

E-mail Nyomtatás PDF

Miskolcon rendezte meg idei Csecsemőgondozási versenyét a Magyar Vöröskereszt immár XIV. alkalommal. A szervezet családi életre nevelés területén betöltött szerepéből adódóan, az emberi segítőkészség, a humanitárius szemlélet terjesztése céljából, a gyermekek és fiatalok elméleti tudásának és gyakorlati ismereteinek fejlesztése érdekében, minden évben megrendezi felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét.

A megmérettetés célja a gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási - elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése. A versenysorozaton a csapatok a csecsemő- és kisdedgondozás területén megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról adnak számot. Az idei Országos Csecsemőgondozási Verseny döntőjén, Miskolcon  19 általános iskolai és 16 középiskolai csapat vett részt. A megmérettetésen Pest megyét a korábbi területi majd megyei döntőkből tovább jutó csapatok képviselték. Általános iskolai kategóriában a dunakeszi Fazekas Mihály Általános Iskola az elérhető 375 pontból 252 ponttal szerezte meg az 5. helyet. Csík Borbála, Galambos Adrien és Szigeti Zita már a megyei döntőn is bizonyították a csecsemő- és kisdedgondozás területén megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásukat.

Köszönjük Bobál Attiláné, Bea védőnőnek, és Szabóné Pethő Emőke tanárelnök felkészítő munkájukat, melynek köszönhetően csapatunk dicsőséget szerzett az országos rendezvényen!

Szívből gratulálunk a szép eredményhez!

 

Módosulnak a közúti elsősegély vizsga egyes tartalmi elemei

E-mail Nyomtatás PDF

Komplex újraélesztést kérnek számon a vizsgáztatók október 1-től. A szakemberek szerint az életben tartáshoz ma már nem elég lélegeztetni a sérültet, komplex újraélesztésre van szükség. Magyarországon a jogosítvány megszerzéséhez nem  kötelező tanfolyamot végezni, csupán egy  sikeres alapfokú elsősegélynyújtó vizsga a követelmény, azonban ezáltal nem a segítségnyújtás válik fontossá, hanem maga a vizsga teljesítése.

A Magyar Vöröskereszt főigazgatója és az Országos Mentőszolgálat főigazgatója - mint a 31/1992. NM rendeletben a közúti járművezetők elsősegélynyújtási ismeretek megszerzésének igazolását kiadó és az ismereteket/követelményeket meghatározó rendszergazdák - ezúton tájékoztatják Önöket, hogy 2009. október 1-től módosulnak az elsősegélynyújtó vizsga egyes tartalmi elemei

Bővebben...
 

MEGYEI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENY - SIKERESEK VOLTAK A PEST MEGYEI VERSENYZŐK

E-mail Nyomtatás PDF

Immár 7. alkalommal szurkolhattunk a Pest megyei csapatoknak a Magyar Vöröskereszt Budapesti Fővárosi és Pest Megyei szervezete által közösen életre hívott megyei elsősegélynyújtó versenyen. A 33 résztvevő – 5-5 fős - csapat a területi versenyekről jutott tovább a döntőbe.

A 165 résztvevőt számláló megmérettetés számos izgalmat rejtegetett. A három korcsoport különböző baleseti szituációkban mutathatta meg szaktudását, ügyességét és nem utolsó sorban kreativitását és leleményességét. A versenyzők ezúttal is az Orczy kertben bizonyíthatták, hogy valóban elsősegélyt tudnának nyújtani balesetet szenvedett embertársuknak.

Módosítás: ( 2009. december 16. szerda, 10:51 ) Bővebben...
 


1. oldal / 4

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 Augusztus 2020  Szeptember
Va Ke Sz Cs Sz
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1991
mod_vvisit_counterTegnap4799
mod_vvisit_counterA hónapban46505
mod_vvisit_counterÖsszesen5427082