Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek, közlemények Ki lesz a legjobb a megyében? Véres helyzetek a Madách gimiben


Ki lesz a legjobb a megyében? Véres helyzetek a Madách gimiben

E-mail Nyomtatás PDF

Lovagi játékokhoz kapcsolódó verekedés, parti buszos karambol és kerti munkálatokból eredő áramütéses baleset. Csak néhány a 2014. évi elsősegélynyújtó verseny gyakorlati feladataiból. Idén Vác városa ad otthont a Magyar Vöröskereszt által 44. éve, minden évben megrendezésre kerülő, Felmenő Rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Verseny Pest megyei fordulójának. A versenyen általános -, középiskolai-, és felnőtt csapatok mérik össze tudásukat az elsősegélynyújtás területén elméletben és gyakorlatban egyaránt. A „véres” szakmai rendezvény idén a helyi Madách Imre Gimnázium falai között valósulhat meg április 25-én, szombaton.

A helyszín adottságait és lehetőségeit kihasználva különleges és élmény dús versenyre készülnek a szervezők, azzal a céllal, hogy megmutassák: az elsősegélyt megtanulni gyerekjáték, arra bárhol és bármikor szükség is lehet.  A vetélkedő előkészületei február eleje óta tartanak, ahol 90 versenyző és egy közel 100 fős szervezői, imitátori és logisztikai stáb fogja biztosítani a megyei szervezet egyik legnagyobb 2015-ös rendezvényének színvonalas megvalósulását.

Az idei versenyszituációk az iskolai közösségi élethez és az abból eredő veszélyhelyzetek megoldásához kapcsolódnak kilenc állomáshelyen, ennek megfelelően valósághű, a baleseti-szimuláció módszerével megvalósuló kárhelyek valamint elméleti illetve játékos és pihenő állomások váltják majd egymást. A verseny ideje alatt különösen fontos e dinamika eltalálása: így a komoly sérülésekben gazdag, stressz tűrő képességet igénylő, mentális megterhelést jelentő állomás után a résztvevők feloldása, a fiatalos légkör, a játékosság és a biztonságos körülmények – tehát a valósághű, de nem valóságos helyzetekhez fűződő szemlélet – hangsúlyozása.

Az elsősegélynyújtó készségek fejlesztését a baleseti-szimuláció alkalmazásával tesszük lehetővé. A módszer használata során a realisztikusan ábrázolt sérüléseken kívül az áldozat viselkedését, ellátásra való reakcióját, és a baleseti helyszín valamennyi jellegzetességét egyaránt bemutatjuk. Célunk a baleseti helyzetből adódó sérülések, viselkedési formák és a helyes beavatkozási protokoll preventív szemléltetése.

Ebben az évben nagy segítséget nyújt Vác Város Önkormányzata, a Zollner Kft. és a Kalmár Autósiskola anyagi hozzájárulása a szakmai rendezvényhez. A támogatásoknak köszönhetően, a rendezvény modern, inspiratív arculati elemeket kapott, valamint a résztvevők ellátása – meleg ebéd, frissítők, gyümölcs és édesség – is biztosítottá válhatott.

A megyei forduló szakmai zsűrizésének elnöki feladatait Dr. Engelbrecht Imre, az Országos Mentőszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának orvos igazgatója vállalta el, de a rendezvényt Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója valamint Pásztor József, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese is megtiszteli jelenlétével.

 

 

Kövess a Facebookon

Kapcsolódó kép

A MagNet Bank a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Támogatója

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak


2020 December 2021  Január
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatottság 2010.12.07. óta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4778
mod_vvisit_counterTegnap9003
mod_vvisit_counterA hónapban19341
mod_vvisit_counterÖsszesen5802636